Descentralització descafeïnada dels actes festius de Santa Tecla

L'Ajuntament va acordar en una moció traslladar alguns actes als barris de la ciutat. A l'hora de la veritat, només s'ha canviat l'ubicació del concert a l'avinguda Vidal i Barraquer, i de la Plaça Friki al voltant de l'entorn del Mercat Central

24 agosto 2017 11:30 | Actualizado a 24 agosto 2017 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui s'ha presentat el programa d'actes de Santa Tecla. La sorpresa ha estat que l'Ajuntament no ha complert amb la seva paraula de descentralitzar actes de la Part Alta a altres barris de la ciutat. De fet, només dos esdeveniments es celebraran fora de la Part Alta. Tal com va avançar el Diari de Tarragona, el gran concert de les festes, amb Txarango i Roba Estesa, es traslladarà a l'avinguda Vidal i Barraquer, davant de la Tabacalera. Fins ara, el concert se celebrava a la plaça de la Font. Per altra banda, l'Ajuntament ha decidit traslladar la Plaça Friki, -una mostra de teatre, humor i circ-, als voltants del Mercat Central, concretament al carrer Governador González. Finalment, el Parc Saavedra acollirà el concert familiar de Reggae per a Xics dels The Pengins Band. La resta, tot igual. La Part Alta continuarà acollint gairebé tots els actes de la festa major tarragonina. 

Acte de nova creació a la seqüència ritual

El dissabte 16 de setembre al matí, la cercavila Fes-te la festa aplegarà els gegants d’escoles i entitats, juntament, amb tots aquells elaborats de manera artesana, ja sigui a casa o en el taller que organitzen els Chargrossos a primera hora del matí. Recorreran en cercavila la Rambla Nova acompanyats pels elements del Seguici. Davant del Banc d’Espanya, el Grup Sidral amenitzarà la jornada per als més menuts, un grup de referència a la ciutat que enguany celebra el 35è aniversari.

La Santa Tecla més tradicional

Aquest 2017, les entitats del Seguici tarragoní que celebren commemoracions són:

Els 40 anys de la represa del Ball de Bastons de Tarragona i per celebrar-ho el organitzen la Mostra de Folklore Viu dedicada a Bastons en dansa, el dia 16 de setembre. La Mulassa i la Mulasseta celebren els 30 i els 15 anys, respectivament. La festa inclou un Vermut Mulasser a l’Antic Escorxador, l’estrena dels nous vestits dels portants de la Mulassa, i la Trobada de Mulasses Petites. Els 7 Pecats Capitals commemoren els seus 15 anys presentant els 7 Pecats Capitals Petits, que s’incorporaran al Seguici Petit. D’altres elements també estan de celebració, l’Esbart Dansaire de Tarragona compleix 35 anys de la seva existència, i el Ball de Serrallonga i els So Nat- Grallers de Tarragona en fan 30. Unes efemèrides que confirmen la maduresa i consolidació de la tradició cultural i folklòrica tarragonina.

Com no pot ser d’una altra manera, els castells apareixen en tres moments clau, la Diada del Primer Diumenge, la Diada de Santa Tecla i la de la Mercè. A més de les jornades castellers emblemàtiques, aquest any les colles de la ciutat inicien una nova fórmula de participació a l’Anada a Ofici i a la Professó de Santa Tecla, on realitzaran només els pilars d’homenatge i no prendran part en l’acte itinerant.

El talent local

Santa Tecla és una oportunitat per a l’expressió del talent local. Aquest any la programació és aparador de grups i artistes tarragonins. Entre els principals talents, destaca Roba Estesa i Miquel Vilella, la presentació de la pel·lícula El dulce sabor del limón, òpera prima del tarragoní David Aymerich; la presència de les grupacions consolidades de la ciutat com l’orquestra Estelada, Cat Rock i Jordi Català i la Nova Paper de Tornassol i els concerts de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, la Banda Unió Musical, TGN Big Band i la Big Band Folk

Els noms propis

El Circ Històric Raluy visitarà Tarragona del 14 al 24 de setembre, concretament al Parc de la Ciutat. La màgia ocuparà durant dues nits el Teatre Metropol, amb l’actuació de Jeff Toussaint, el dia 21, i la màgia amb la tarragonina Melanie, el dia 24. Els humoristes Peyu, amb iTime, i Luis Piedrahita, amb la seva revetlla de monòlegs ens visitaran els dies 19 i 22, respectivament. La Terrasseta als jardins de Saavedra ens portarà entre d’altres a GuilleMilkyway el dia 15, la música directa des de Londres de Bad Manners el dia 16, i Guillem Roma ens presentarà el seu nou disc Connexions.

Les exposicions

L’Espai Turisme acollirà l’exposició de Josep Maria Sansa Som Gitanos, un recorregut gràfic per la relació viscuda entre els Gegants Moros i els Gegantons Negritos, i els gitanos tarragonins. El manresà Oriol Segon presentarà L’evidència suggerida dins del projecte La Festa als Ulls a la Casa de la Festa. El Ball de Serrallonga fa un recorregut al llarg dels seus 30 anys d’història amb Déu vos guard... i CaixaForum Tarragona acull la magnífica exposició de Sebastiao Salgado, Génesi.

Comentarios
Multimedia Diari