Descobreixen una fresquera ibèrica al jaciment de Rabassats de Nulles

Durant tres setmanes un equip d'arqueòlegs i estudiants de la UAB i de la URV han estat treballant a la zona

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una desena d’arqueòlegs i estudiants d’arqueologia de la UAB i de la URV han estat treballant en el jaciment ibèric de Rabassats de Nulles. L’objectiu de la campanya era començar a consolidar el jaciment, remuntant una o dues fileres de pedres els murs per tal d’evitar que el pas del temps els malmeti. A part, la voluntat era finalitzar l’excavació de les tres habitacions que formen la masia ibèrica.

Les tres estances estan completament excavades i consolidades, de manera que ben aviat es podrà visitar aquest primer sector excavat del jaciment. En les properes setmanes està previst instal·lar un primer cartell explicatiu i posar grava en les estances. L’excavació ha aportat resultats interessants per l’aparició de retalls a la roca en el subsòl de les tres habitacions.

En la majoria de casos són forats de pals que sostenien les bastides de quan es va construir la casa, però en el cas de l’habitació en què s’ha identificat un magatzem s’hi ha fet troballes més interessants. S’ha localitzat un sitja que tenia la tapa de pedra in situ, i un seguit de retalls que es corresponen amb una fase anterior a la conversió d’aquest àmbit com un magatzem. Són una llar de foc, una basseta possiblement dedicada a la decantació d’argiles o bé al tractament del cànem i una fresquera, un lloc on conserva els aliments frescos. La fresquera conservava els encaixos a la roca d’una tapa i travesseres de fusta que l’haurien tancat hermèticament.

Comentarios
Multimedia Diari