Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Societat

Desperfectes en dos castells de la Conca de Barberà a causa del temporal

Segons ha explicat l’alcalde de les Piles, Magí Balcells, ambdós castells són de propietat privada

ACN

Whatsapp
Imatge de l’esfondrament parcial del castell de Sant Gallard, pedania de les Piles a causa del temportal. FOTO: cedida

Imatge de l’esfondrament parcial del castell de Sant Gallard, pedania de les Piles a causa del temportal. FOTO: cedida

Dos castells de la Conca de Barberà s’han ensorrat parcialment a causa del temporal. Les fortificacions es troben al poble de les Piles i al nucli agregat de Sant Gallard. Del castell de les Piles es va ensorrar un marge exterior i va afectar un vehicle estacionat al costat.

Pel que fa a la fortificació de la pedania de Sant Gallard, l’esfondrament es va precipitar sobre unes instal·lacions d’obres, ja que aquest entorn s’estava remodelant. Ara s’estan quantificant els costos que comportarà reparar els danys causats. Segons ha explicat l’alcalde de les Piles, Magí Balcells, ambdós castells són de propietat privada. El castell que es troba dins del municipi és un immoble habitable, mentre que la construcció de Sant Gallard –pedania de les Piles– són restes d’una edificació, també en mans de privats. Les primeres notícies històriques del castell de les Piles apareixen relacionades amb el castell de Biure i el de Montclar, quan l’any 1072 Oliver Bernat i la seva muller Agnès vengué al comte Ramon Berenguer I els castells juntament amb els de Les Piles i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

L’Ajuntament, però, els manté informats dels diferents canals per afrontar els danys.

Temas

Comentarios

Lea También