Despertar la reflexió sobre el procés creatiu

TARRAGONA. L’Aula de Teatre de la URV i l’Ajuntament organitzen ‘Teatre, acció i revolució’ al Campus Catalunya i a l’Espai Jove Kesse

20 noviembre 2019 10:10 | Actualizado a 20 noviembre 2019 13:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una porta oberta a la reflexió sobre els processos creatius amb la intenció d’oferir eines que permetin desxifrar millor una creació i donar eines per a la reflexió teòrica i per a l’acció creativa. Aquesta és la raó de ser de les primeres jornades obertes Teatre, acció i revolució, que es faran el divendres 22 i dissabte 23 de novembre al Campus Catalunya i a l’Espai Jove Kesse, a Tarragona, impulsades per l’Aula de Teatre de la URV i l’Ajuntament de Tarragona.

El director de l’Aula de Teatre Joan Pascual i la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV, Cori Camps, van presentar ahir al matí les jornades. «Definim la iniciativa com un espai obert a la reflexió en l’àmbit de les arts escèniques i arts visuals, així com la llibertat d’expressió perquè, en el moment actual, és necessari reivindicar que els creadors hem de ser capaços de tenir la possibilitat de dir i expressar el que volem», va afirmar Joan Pascual.

Les jornades estaran dividides en dues parts. La primera de caràcter teòric, va explicar el director de l’Aula de Teatre de la URV, estarà formada per taules rodones «per parlar de les propostes i inquietuds que tenen els creadors, així com dels processos creatius en l’àmbit social». En aquesta línia, Joan Pascual va fer especial èmfasi al «diàleg entre llenguatges», perquè «la interdisciplinarietat funciona en tots els àmbits i en les arts escèniques sempre ho ha estat».

Creadors audiovisuals, directors d’escena i actors però també mestres, professors i pedagogs poden obtenir eines útils per a la seva feina en aquestes jornades. Podran escoltar i participar en els col·loquis amb els ponents: Marc Chornet, director artístic de l’Escenari Joan Brossa; Lídia Porcar, artista i professora d’Art i Comunicació Visual a l’Escola d’Art i Disseny de Reus; Sergio Muro i Pere Estadella, artistes plàstics i visuals, docents i agitadors culturals; María Vera, creadora, formadora d’actors i directora d’escena, i Joan Pascual, director de l’Aula de Teatre de la URV, mestre, actor, dramaturg i director teatral.

La segona part serà una mostra de produccions d’alguns dels creadors, com també ho faran Funky Monks, un projecte d’exploració musical interessat per la narrativa sonora, i La Im.Perfecta, una companyia de dansa que pretén apropar la dansa contemporània al públic no expert i remoure consciències.

Durant l’acte de cloenda, que tindrà lloc dissabte a les 20.30 h a l’Espai Jove Kesse, es donarà a conèixer el veredicte de la proposta guanyadora de l’ajut per a la creació escènica que es va convocar la primavera passada amb motiu dels 25 anys de l’Aula de Teatre de la URV. Sobre la convocatòria, Joan Pascual va destacar que «hem rebut més de 30 propostes, que és una demostració que els creadors necessiten aquesta ajuda en l’àmbit creatiu». L’obra guanyadora rebrà un ajut econòmic de 1.000 euros a més de suport tècnic i artístic per a la seva realització i s’estrenarà la primavera de 2020 a la ciutat de Tarragona.

‘Bunker Creatiu’

Durant la presentació de les jornades, el director de l’Aula de Teatre va avançar el que serà el projecte Bunker Creatiu i que va descriure com a «resistència creativa que pretén, a través de l’Aula de Teatre de la URV, ser un espai de trobada amb diferents creadors i propostes creatives, tant en l’àmbit teòric com en l’àmbit pràctic».

A partir de gener i de forma mensual es convidarà un referent de les arts escèniques a ensenyar com treballa i compartir amb el públic algun espectacle de petit format.

Comentarios
Multimedia Diari