Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Destrosses a naus industrials de Montblanc per un esclafit de vent

Els efectes d'aigua, pedra i vent van afectar ahir dues empreses ubicades al polígon

Joan Boronat

Whatsapp
Al polígon les Tres Eres es van personar a la tarda els Bombers, la Policia Municipal i els Mossos d´Esquadra. Foto: ACN

Al polígon les Tres Eres es van personar a la tarda els Bombers, la Policia Municipal i els Mossos d´Esquadra. Foto: ACN

Un temporal d’aigua i pedra, unit a una forta ventada, qualificada per alguns testimonis presencials d’«esclafit», va produir diverses destrosses en dues de les naus industrials ubicades al polígon de les Tres Eres al terme municipal de Montblanc, ahir a la tarda.

Els efectes del fenomen atmosfèric, que va tenir aproximadament una durada de deu minuts, es van concentrar en aquesta zona industrial situada a la carretera de Prenafeta al voltant de tres quarts de cinc de la tarda, motiu pel qual en ser dia festiu no hi havia personal a l’interior de les naus i els danys afortunadament només van ser materials.

Una de les naus afectades va ser la del concessionari Renault Dacia, amb el despreniment parcial del sostre. Alguns dels vehicles en exposició van resultar danyats per una biga de ferro, mentre que d’altres turismes dipositats a la zona del taller també van rebre l’impacte de materials caiguts del sostre, que van deixar un forat d’aproximadament 6 metres de diàmetre.

L’altra nau amb destrosses és la de l’empresa d’aluminis Nou Espai, on els desperfectes ocasionats per la fúria del vent es van centrar bàsicament en les vidrieres dels aparadors i la porta d’entrada.

Abalisament

En rebre l’avís, tant els Bombers, Policia Municipal, com Mossos d’Esquadra es van personar al polígon de les Tres Eres per procedir a l’abalisament de la zona afectada, en espera que es puguin avaluar els danys ocasionats en l’estructura de les respectives naus.

Tot i que a la zona industrial esmentada hi ha altres empreses instal·lades, segons apuntaren fonts de la Policia Local de Montblanc «exteriorment no és visible cap altra afectació», circumstància que s’haurà de verificar avui, en iniciar-se la jornada laboral.

Els testimonis oculars, en el moment de la ventada, parlen «d’una mena d’esclafit», que és una columna d’aire en ràpid descens, que després de fer impacte a la superfície s’estén en totes les direccions i genera vents molt forts.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También