Destrosses a naus industrials de Montblanc per un esclafit de vent

Els efectes d'aigua, pedra i vent van afectar ahir dues empreses ubicades al polígon

19 mayo 2017 19:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un temporal d’aigua i pedra, unit a una forta ventada, qualificada per alguns testimonis presencials d’«esclafit», va produir diverses destrosses en dues de les naus industrials ubicades al polígon de les Tres Eres al terme municipal de Montblanc, ahir a la tarda.

Els efectes del fenomen atmosfèric, que va tenir aproximadament una durada de deu minuts, es van concentrar en aquesta zona industrial situada a la carretera de Prenafeta al voltant de tres quarts de cinc de la tarda, motiu pel qual en ser dia festiu no hi havia personal a l’interior de les naus i els danys afortunadament només van ser materials.

Una de les naus afectades va ser la del concessionari Renault Dacia, amb el despreniment parcial del sostre. Alguns dels vehicles en exposició van resultar danyats per una biga de ferro, mentre que d’altres turismes dipositats a la zona del taller també van rebre l’impacte de materials caiguts del sostre, que van deixar un forat d’aproximadament 6 metres de diàmetre.

L’altra nau amb destrosses és la de l’empresa d’aluminis Nou Espai, on els desperfectes ocasionats per la fúria del vent es van centrar bàsicament en les vidrieres dels aparadors i la porta d’entrada.

Abalisament

En rebre l’avís, tant els Bombers, Policia Municipal, com Mossos d’Esquadra es van personar al polígon de les Tres Eres per procedir a l’abalisament de la zona afectada, en espera que es puguin avaluar els danys ocasionats en l’estructura de les respectives naus.

Tot i que a la zona industrial esmentada hi ha altres empreses instal·lades, segons apuntaren fonts de la Policia Local de Montblanc «exteriorment no és visible cap altra afectació», circumstància que s’haurà de verificar avui, en iniciar-se la jornada laboral.

Els testimonis oculars, en el moment de la ventada, parlen «d’una mena d’esclafit», que és una columna d’aire en ràpid descens, que després de fer impacte a la superfície s’estén en totes les direccions i genera vents molt forts.

Comentarios
Multimedia Diari