Tarragona Medi ambient

Detecten un vessament a la desembocadura del riu Francolí

Va causar l’aparició d’una taca d’uns vint metres quadrats de dimensió

REDACCIÓ

Whatsapp
El vessament d’hidrocarburs es va produir a prop del Moll de la Química. FOTO: CEDIDA

El vessament d’hidrocarburs es va produir a prop del Moll de la Química. FOTO: CEDIDA

Controlat un vessament d’hidrocarburs en aigües interiors del Port de Tarragona. Els fets han tingut lloc aquest diumenge quan faltaven deu minuts per les onze del matí. Una persona advertia de la presència d’un vessament d’hidrocarburs a la zona de la desembocadura del riu Francolí, molt a prop de l’esplanada d’hidrocarburs i del Moll de la Química. Fins al lloc es van desplaçar tècnics de l’Autoritat Portuària.

Segons fonts del Port, el vessament hauria estat provocat per un emissari situat a la part final del curs del riu, dins de les aigües interiors del Port. L’incident va estar controlat en tot moment i no va suposar cap perill per a les persones.

El vessament, de petites proporcions, va causar l’aparició d’una taca d’uns vint metres quadrats de dimensió. Un cop alertats, els responsables de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) van activar el PIM (Pla Interior Marítim) en fase d’alerta i van desplegar les mesures de protecció establertes pels protocols previstos en aquests casos.

L’ACA obre una investigació

Els equips tècnics van treballar durant unes hores per eliminar el producte, dissolent la taca, i determinar l’empresa origen del vessament. En aquesta tasca també hi ha participat un inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Segons ha pogut saber el Diari, l’organisme que depèn de la Generalitat ha obert una investigació. Una primera inspecció del lloc dels fets no va revelar informació determinant i, avui, continuarà la investigació per concretar les causes de l’incident.

Per la seva part, l’Autoritat Portuària ha pogut descartar que l’origen del vessament hagi estat un vaixell atracat o una infraestructura dedicada a l’operativa de càrrega i descàrrega de les seves instal·lacions.

Els responsables de l’APT faran un seguiment d’aquest incident per tal de determinar l’origen exacte i adoptar les mesures de seguretat i, si cal, les sancions que se’n puguin derivar.

Comentarios

Lea También