Detenen a l'Espluga la banda del gran robatori de coure de desembre

Els Mossos d'Esquadra detenen sis membres de la banda responsable del gran robatori de coure del 15 de desembre a Santa Perpètua de Mogoda, que va afectar milers d´usuaris

19 mayo 2017 20:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va explicar ahir que els autors van ser arrestats dimarts a la nit quan intentaven perpetrar una altre robatori de coure a l’Espluga de Francolí, després que els Mossos portessin diversos dies seguint-los. Els detinguts són tots de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 25 i els 45 anys, i que, pel modus operandi i patró de conducta, «fa pensar que és un grup que ha comès com a mínim 20 importants robatoris de coure» a Catalunya.

El sistema consistia a fer talls a la via fèrria i vendre el material de manera immediata, fet que apunta que darrere hi ha una xarxa perfectament organitzada. El robatori que estaven a punt de cometre també estava perfectament estudiat: volien aprofitar-se d’una línia fèrria procedent d’Ascó que estava sense funcionament després que hagués descarrilat un tren de mercaderies.

Aquesta banda feia anys que operava i fins i tot com a mínim diversos dels seus integrants havien estat empresonats durant dos anys, també per robatori de coure, període en el qual, segons el conseller, es va experimentar un descens d’aquestes sostraccions a Catalunya.

L’operació policial no ha conclòs i continuen efectuant escorcolls a domicilis de Sabadell, Badia del Vallès i Barcelona a la recerca de més proves; els detinguts passaran pròximament a disposició judicial. «És un grup que sap molt bé com actuar», ha destacat Jané, el qual ha felicitat els Mossos per la desarticulació d’aquest presumpte grup criminal.

Comentarios
Multimedia Diari