Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Successos

Detinguts a TGN per manipular comptaquilòmetres d'uns 60 vehicles per estafar els clients

Es calcula que els detinguts obtenien un benefici de 2.500 euros per cada vehicle manipulat

Redacció

Whatsapp
Un dels vehicles que també tenia el comptaquilòmetres manipulat. Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels vehicles que també tenia el comptaquilòmetres manipulat. Foto: Mossos d'Esquadra

Els  Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit de Tarragona van detenir aquest dimecres un home de 40 anys i una dona de 30, tots dos de nacionalitat ucraïnesa i veïns de Tarragona, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i falsificació de document mercantil.

La investigació va començar el mes de novembre quan els mossos van detectar que els responsables d’una empresa de compravenda de vehicles ubicada a Tarragona podrien estar manipulant els vehicles que posaven a la venda.

Segons les primeres comprovacions, els propietaris de l’empresa adquirien vehicles de rènting o provinents de subhastes amb una antiguitat inferior als quatre anys. D’aquesta manera, com que els vehicles no havien passat encara la primera inspecció tècnica, no constava cap referència oficial al número de quilòmetres realitzat.

Aquests vehicles acostumaven a tenir un preu ajustat per la gran quantitat de quilòmetres realitzats, en molts casos per sobre dels 180.000 km. Llavors, els detinguts manipulaven el comptaquilòmetres i els rebaixaven en milers de quilòmetres per poder aconseguir més benefici de la venda.

Es dóna el cas d’alguns vehicles en què els detinguts van rebaixar més de 160.000 km el comptaquilòmetres. En total, la suma de quilòmetres minorats dels 42 cotxes que s’han pogut constatar ascendeix a prop de quatre milions.

Vehicle amb el comptaquilòmetres alterat.

A banda de la manipulació dels comptaquilòmetres, els mossos van comprovar que el modus operandi dels detinguts incloïa també la falsificació del contracte de compravenda i de la carta de garantia que entregaven als seus clients. I és que en ambdós documents, els estafadors feien constar el número de quilòmetres manipulat.

En un dels vehicles, els detinguts van rebaixar més de 160.000 km el comptaquilòmetres

Els mossos han pogut localitzar, fins al moment, 19 persones estafades, ja que haurien adquirit un vehicle amb el comptaquilòmetres manipulat. La investigació continua oberta i el Grup de Recerca i Documentació dels Mossos no descarta poder ampliar el nombre d’afectats.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan siguin requerits davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que instrueix el cas.

Temas

Comentarios

Lea También