Detinguts dos homes després de fugir d'un control d'alcoholèmia i envestir un vehicle policial a Salou

Durant la fugida els detinguts van circular en sentit contrari posant en risc els conductors que circulaven corectament

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dissabte dos homes després de fugir d'un control d'alcoholèmia a Salou i envestir un vehicle policial. Els detinguts són dos homes de 35 i 26 anys, nacionalitat francesa i amb domicili desconegut. Els fets van tenir lloc cap a les 7.35 hores del 13 d'agost en un control preventiu d'alcoholèmia a Salou quan els agents van demanar al conductor d'un vehicle amb quatre ocupants que entregués les claus després de donar una taxa de 0,50 mg/l en aire expirat. Un dels acompanyants va començar a cridar i moure els braços en actitud agressiva i els mossos van sol·licitar una patrulla de reforç que, en arribar al punt de control, va observar com dos homes fugien corrent i pujaven en un vehicle fugint direcció Cambrils. La patrulla els va seguir però el vehicle feia cas omís i va arribar a circular en sentit contrari. Finalment, i després de tornar a girar cap a Salou, va ser interceptat després de xocar intencionadament contra un vehicle policial, resultant un agent ferit lleu.

En el moment de la fugida, la patrulla els va seguir amb els llums prioritaris i els senyals acústics, ordenant-los que s'aturessin però el vehicle va continuar circulant a gran velocitat desatenent les ordres dels agents i es va acabar incorporant al sentit contrari de la carretera en direcció Cambrils. Diversos vehicles van haver d'esquivar-los per evitar una col·lisió frontal i també van posar en risc la vida de ciclistes que circulaven per la via en aquell moment. Finalment, el vehicle fugit va fer un altre canvi de sentit en direcció contrària, cap a Salou, i va ser llavors quan va ser interceptat per una patrulla a la qual va envestir de manera intencionada.

Un cop aturat el vehicle, que continuava accelerant per tal de fugir, els agents van poder detenir els dos ocupants del vehicle, que, en tot moment, van mostrar una actitud agressiva i de resistència cap als policies.

Els detinguts van passar diumenge a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Contra un dels detinguts pesa un presumpte delicte de conducció temerària, danys i atemptat a agents de l'autoritat. A ambdós també se'ls atribueix un delicte de resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

Comentarios
Multimedia Diari