Detinguts dos membres d'un grup de clíniques dentals amb seu a Tarragona per falsificar contractes

També hi ha un imputat, exalt càrrec d'UDC condemnat pel Cas Pallerols

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil ha detingut dos membres del consell d'administració d'un grup de clíniques odontològiques, als quals imputa la presumpta falsificació de contractes i factures per a l'obtenció de finançament i crèdits, informa avui la Benemèrita.

La Guàrdia Civil ha detingut dos membres del consell d'administració d'un grup de clíniques odontològiques i ha imputat un tercer integrant d'aquest consell, per la presumpta comissió dels delictes de falsificació de contractes i factures per a l'obtenció de finançament i crèdits per al grup, que comptava amb establiments a Barcelona, Tarragona, Girona, Osca i Santander.

El passat mes de setembre, i sota la coordinació del Jutjat d'Instrucció número 19 de Barcelona, el Grup de Delictes Econòmics i Tecnològics de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya va iniciar la investigació de l'anomenada 'operació Dentar'.

Les indagacions de la Guàrdia Civil van tenir el seu origen en la querella presentada per un soci i membre del consell d'administració d'aquest grup comercial, dirigida contra diverses persones del mateix grup per la presumpta comissió de diferents delictes en l'administració de la societat.

La Guàrdia Civil va poder determinar que les tres persones implicades haurien realitzat apunts comptables falsos per incrementar el patrimoni de la societat i oferir aparença de solvència amb la finalitat d'enganyar la resta d'accionistes i també futurs inversors i, d'aquesta manera, obtenir finançament i concessió de crèdits.

Entre aquests, destacava el préstec de 1.500.000 euros aprovat per l'Institut Català de Finances (ICF), justificat mitjançant la utilització de factures falses de proveïdors i contractes de compra o traspàs de clíniques, també falsos, que van servir per justificar el destí del crèdit.

Per obtenir aquest crèdit d'inversió -que ICF pagava a mesura que es justificava el desemborsament per al qual havia estat concedit- els gestors de la societat van presentar per a aquest fi una sèrie de documents (factures, contractes i pagarés falsos).

Les irregularitats de la documentació que de mica en mica es presentava no van ser detectades pels mecanismes de control dels analistes de l'ICF.

Els investigadors, en la fase d'explotació d'aquesta operació, van practicar dues entrades i registres a les localitats barcelonines de Santa Perpètua de Mogoda i Sant Cugat del Vallès, on, a més de confiscar documentació relacionada amb el cas, es va procedir a la detenció dels dos membres del consell d'administració del grup, tots dos espanyols i veïns d'aquestes poblacions.

Posteriorment a aquestes detencions, es va procedir a la imputació del tercer implicat, en aquest cas, també espanyol i veí de Barcelona.

A tots ells se'ls imputa la presumpta comissió d'un delicte societari, així com de falsedat documental i apropiació indeguda.

D'una altra banda, i de forma complementària, la Delegació Especial de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària de Catalunya investiga la presumpta comissió de dos delictes fiscals, comesos els anys 2009 i 2010.

La societat -avui dia acollida a concurs de creditors- presentava un dèficit de 9,5 milions d'euros.

 

L'imputat, exalt càrrec d'UDC

L'imputat per la presumpta falsificació de contractes i factures per a l'obtenció de finançament i crèdits per a un grup de clíniques odontològiques és Vicenç Gavaldà, exalt càrrec d'Unió i condemnat pel cas Pallerols, de finançament irregular del partit democratacristià.

Gavaldà va ingressar el passat 8 de maig a la presó de Can Brians per complir una condemna de set mesos de presó pel cas Pallerols, una trama de finançament irregular d'UDC a través de cursos de formació per a desocupats que es pagaven amb fons públics i per la que també van ser condemnats el seu germà Lluís, exalt càrrec del Govern, i l'empresari andorrà Fidel Pallerols.

Un mes després del seu ingrés a la presó, Vicenç Gavaldà va obtenir el tercer grau penitenciari, per la qual cosa únicament pernocta a la presó de dilluns a dijous.

Comentarios
Multimedia Diari