Detinguts quatre conductors per positiu en alcoholèmia i conducció temerària

Un dels implicats va provocar un accident amb un autobús amb 15 passatgers i va fugir del lloc.

04 julio 2017 11:54 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Tarragona han detingut, aquest cap de setmana, quatre homes de 59, 34, 31 i 22 anys, de nacionalitats portuguesa, espanyola, russa i andorrana respectivament i amb domicili a França, Tarragona,  Andorra i un sense domicili conegut per conduir sota els efectes de l’alcohol i conducció temerària.

Sobre les 23 hores del divendres, els mossos van rebre l’avís que una furgoneta circulava per l’autopista AP-7 fent ziga-zagues i una velocitat anormalment reduïda. Ràpidament, els agents van localitzar la furgoneta a l’altura del Vendrell i van fer-li senyals acústiques i lluminoses perquè s’aturés.

El conductor no va fer cas i va continuar uns tres quilòmetres fins que la patrulla va poder aturar-lo amb seguretat. L’home al volant, presentava evidents símptomes d’anar sota els efectes de l’alcohol tal com ho va confirmar la prova d’alcoholèmia. El conductor de 59 anys va donar 1,09 mg/l d’aire expirat, una taxa més de quatre vegades la permesa.

Provoca un accident de trànsit i fuig del lloc

El segon incident relacionat amb la seguretat del trànsit va tenir lloc dissabte a la tarda als Pallaresos (Tarragona). Un turisme havia provocat un accident amb un autobús amb 15 passatgers i havia fugit.

Quan la patrulla va arribar al lloc, va comprovar que els viatgers de l’autobús es trobaven tots bé i va iniciar la recerca del conductor infractor. Així, uns trenta minuts més tard, una patrulla va localitzar estacionat en un carrer dels Pallaresos el turisme implicat en l’accident.

Mentre feien recerca, els agents van observar com una motocicleta, en veure les patrulles, feia una maniobra brusca i fugia d’allà. El conductor va circular a gran velocitat pels carrers del municipi fins que una altra patrulla el va poder aturar a la carretera N-240. Gràcies a diverses gestions, els agents van poder relacionar els dos incidents ja que el conductor de la moto era el mateix que havia provocat abans l’accident amb l’autobús.

El detingut va donar 1,02 mg/l d’aire expirat i també va donar positiu en cocaïna i cànnabis. L’home, de 34 anys i veí de Tarragona, acumula tres antecedents policials per fets similars.

Detingut per conduir begut i denunciat per tinença de drogues

La tercera detenció del cap de setmana va ser diumenge al matí. Els mossos estaven fent un control de drogues al polígon de la Selva del Camp quan un vehicle al que volien aturar es va donar a la fugida. En la seva maniobra, el conductor del turisme va estar a punt d’atropellar un mosso i va provocar ferides lleus als policies. Ràpidament, les patrulles van aconseguir que el vehicle s’aturés uns 20 metres més enllà del control.

El conductor, que es va negar a fer les proves d’alcoholèmia, presentava símptomes evidents d’anar begut. A més, va intentar amagar-se tres bossetes de cocaïna. Cal destacar que durant tota l’estona que va durar la intervenció policial i la detenció, l’home va mostrar-se violent i va intentar fugir dels mossos sense aconseguir-ho. Per tot plegat, l’individu va quedar detingut per conduir sota els efectes de l’alcohol, atemptat als agents de l’autoritat i per la negativa a fer la prova d’alcoholèmia.

Circulava temeràriament amb una taxa d’alcohol 5 vegades superior a la permesa

Finalment, la darrera detenció del cap de setmana es va produir diumenge a la tarda a Montblanc. En aquest cas, un conductor de nacionalitat russa va ser el protagonista d’un incident que podria haver provocat un accident de trànsit a la carretera C-14. I és que diversos conductors van alertar la policia que un vehicle que circulava per aquesta via anava de costat a costat fent avançaments perillosos amb línia continua.

Diverses patrulles de trànsit van localitzar el turisme i van comprovar que havia provocat un accident sense ferits i havia marxat del lloc del sinistre. Amb dificultat, els agents van poder fer sortir el vehicle i aturar-lo a la C-14 a l’altura del punt quilomètric 37 a Montblanc.

El conductor, un home de nacionalitat russa, va donar 1,24 mg/l d’aire expirat en la primera prova però es va negar a fer la segona prova de contrast. A més, no va col·laborar en cap moment amb els agents i es va comportar de manera agressiva. Quan els mossos el van detenir, l’individu va danyar el vehicle policial i també va quedar denunciat per aquest fet. L’home havia estat detingut al març a Salou per negar-se a fer la prova d’alcoholèmia.

Comentarios
Multimedia Diari