Deu dofins acompanyen una embarcació durant una estona a la costa del Garraf

L'Associació Cetacea a la costa del Garraf el considera un albirament sorprenent "per la raresa de la localització de l'espècie observada"

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diumenge 12 de març de 2017, durant una de les sortides del projecte de foto-identificació de l'Associació Cetacea a la costa del Garraf, es va realitzar un albirament sorprenent per la raresa de la localització de l'espècie observada. Un grup d'uns deu dofins comuns de musell curt (Delphinus delphis) es va apropar al vaixell y va estar nedant al costat de l’embarcació una bona estona.

El dofí comú de musell curt és una espècie d'alta mar, àmpliament distribuït per les aigües tropicals i sub-tropicals del Pacífic i l'Atlàntic, a part de la Mediterrània. A la costa espanyola la seva distribució és molt variable. Es té constància de la seva presència regular al mar d'Alborán i l'Estret de Gibraltar; en canvi, a la costa nord-occidental la seva presència avui dia és inusual. De fet, el del dia 12, és el primer albirament d'aquesta espècie en els quatre anys que l'Associació Cetacea porta realitzant sortides a la costa del Garraf per realizar el seu projecte; així com durant els anys en què el projecte Ninam va estar treballant en l'àrea del cap de Creus, en què van notificar un sol albirament de Delphinus delphis.

Degut a la seva escassetat i les amenaces que planen sobre l'espècie, la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) ha catalogat el dofí comú de la Mediterrània sota l'estatus d'espècie en perill.

L'Associació Cetacea estudïa els individus de les poblacions que habiten a la costa del Garraf des de fa quatre anys dins el seu "Projecte Foto-Identificació: Balenes i Dofins al Litoral Català", del que recentment ha donat a conèixer l'informe tècnic de resultats corresponent als anys 2015 i 2016.

 

Comentarios
Multimedia Diari