Dies i nits plens de música en tots els formats per les festes de Santa Tecla 2018

Les festes són sempre sinònimes de ritme i Santa Tecla no pot ser-ne una excepció. Enguany s’han planificat actuacions que recullen grans noms coneguts per tothom, però també propostes innovadores 

14 septiembre 2018 08:13 | Actualizado a 14 septiembre 2018 08:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Què seria de les festes sense música? Com totes les celebracions populars, Santa Tecla presenta enguany propostes que pretenen fer-nos gaudir de ritmes i melodies que ja coneixem, però també d’altres propostes que volen fer-nos viatjar a planetes llunyans. 

D’entre les propostes més multitudinàries, destaca una cita pensada per a fer viatjar enrere als més veterans i situar-nos al 1993, quan l’Orquestra Mondragón liderada per Javier Gurruchaga va visitar la ciutat per última vegada. Enguany, el dimecres 19 de setembre, la formació retorna a la ciutat en el Macroconcert de Festes, que es durà a terme a l’Anella Mediterrània de Campclar a partir de les 22 hores. La cita es completarà amb l’actuació del grup El Último Tributo, que acostaran al públic els temes més coneguts de la banda El Último de la Fila, en una nit que té una clara vocació de revival. 

Però abans d’aquesta cita, els carrers i places de la ciutat ja hauran acollit un gran nombre de concerts. D’entre les propostes, destaquen aquelles actuacions que pretenen descobrir noves sonoritats i acostar la producció de bandes estrangeres, com és l’aposta de la Terrasseta de Santa Tecla que —ubicada durant els deu dies  de celebracions al Parc Saavedra— acollirà les actuacions de Miqui Puig (divendres 14 setembre), Soweto 60’s i el californià Greg Lee (dissabte 15 setembre) i la banda mexicana Los Kamer (dimarts 18 de setembre). 

El programa de concerts d’enguany reserva un espai important a les bandes del terrutori. Durant aquests dies actuaran en diversos espais de la ciutat els concerts de Joan Reig, Portobello, Oscarboles, Harrisson Ford Fiesta, TMN i Impuls. Aquesta és una bona ocasió per apostar per les sonoritats més locals. 

A més, el Teatre Tarragona acollirà el  diumenge 16 de setembre el concert del cantautor basc Kepa Junkera, acompanyat per diversos artistes tarragonins, presentarà el seu darrer àlbum Fok. Un altre de les actuacions més esperades aquests dies és la del Niño de la Hipoteca, que es durà a terme el diumenge 23 de setembre al Teatre Magatzem. 

Però aquests dies no són tan sols per a la descoberta, ja que el programa de Santa Tecla 2018 també reserva una part d’aquest espai no serà només un lloc de descoberta, ja que també s’hi donaran cita alguns dels noms més coneguts de l’escena local, que durant Santa Tecla tindran una ocasió d’or per apropar-se més a un públic que els segueix. Aquest és el cas de Joan Reig, que presentarà el seu darrer treball —titulat La Culpa— el 14 de setembre a la Capsa de Música. Els Portobello seran presents a la revetlla del 17 setembre i el trobador tarragoní Oscarboles, que enguany ha participat en el talent show Factor X, mostrarà les seves composicions irreverents el dimecres 19 de setembre al Parc Saavedra. El mateix espai acollirà, l’endemà, l’actuació dels Harrisson Ford Fiesta el seu segon treball, folk lo-fi cuinat a foc lent, que porta per títol La Fête. La nit del 22 setembre, el duet de música electrònica TMN actuarà a les Granotes Terrassa, a les 23 hores, i els Impuls presentaran el seu híbrid entre hardcore i punk rock, el dilluns 24 de setembre al Parc Saavedra. 

La programació musical de festes s’enriqueix també de les propostes amb esperit de revetlla i la música d’artistes com Dr Prats i Porto Bello (17 de setembre) o la semifinal del concurs Sona9, que se celebrarà a la Capsa de Música el 14 de setembre. 

Comentarios
Multimedia Diari