Digitalització dels municipis tarragonins

La Diputació de Tarragona i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya avancen en l'actualització dels mapes digitals dels termes municipals de la demarcació

22 enero 2019 18:06 | Actualizado a 22 enero 2019 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Disposar d'un mapa del terme municipal amb els límits administratius ben definits és fonamental per als ajuntaments per poder exercir millor les seves competències.

Per aquest motiu, la Diputació de Tarragona i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) treballen conjuntament en l'actualització de la cartografia digital als municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Així, fins l'any 2021 es definiran un total de 253 línies de termes, segons el conveni signat aquest dimarts pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director de l'ICGC, Jaume Massó.

La inversió quadriennal prevista amb aquest objectiu és de 449.937,73 €, a càrrec de la Diputació de Tarragona, administració que des de 2006 i fins a 2021 haurà invertit en total 4.124.809 €, en cartografia urbana i la delimitació dels termes municipals Els treballs de gestió i execució de les línies de terme els durà a terme l'ICGC.

L'acord signat avui n'estableix les condicions per tal d'efectuar els treballs necessaris per avançar en la finalització del mapa municipal de la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, Josep Poblet ha destacat la importància d'aquestes actuacions, i l'aposta decidida de la Diputació de Tarragona per invertir en l'actualització dels mapes, de gran utilitat per als ajuntaments, així com la voluntat decidida de la institució d'arribar fins al final en aquest projecte d'actualització dels mapes.

De la seva part, Jaume Massó ha expressat l'agraïment a la Diputació per poder fer efectiu aquest projecte, que ha titllat d'ambiciós per la seva importància. A part dels signants, han assistit a la signatura del conveni el vicepresident primer de la Diputació i responsable del Servei d'Assistència al Municipi, i altres representants de la institució supramunicipal i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

 

Comentarios
Multimedia Diari