Dilluns retiren la runa de la part de l’església de Constantí que va caure

El col·lapse no arriba al 10 per cent de la coberta i no ha afectat el cor de l’edificació

20 abril 2018 09:00 | Actualizado a 20 abril 2018 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Arran de l’esfondrament parcial de la coberta de l’església parroquial de Sant Feliu màrtir de Constantí el diumenge passat a la nit, l’Arquebisbat de Tarragona ha realitzat les gestions pertinents perquè el proper dilluns, dia 23 d’abril, s’iniciïn les obres que permetran sanejar la part afectada de la coberta i retirar la runa que va caure a l’interior del temple.

Es preveu que aquesta actuació tindrà una durada aproximada de dues setmanes i es pretén coordinar amb l’Ajuntament per minimitzar els talls a la via pública.

Abans que s’iniciïn aquests treballs, el patrimoni artístic i mobiliari de l’interior del temple restarà protegit per evitar qualsevol afectació. 

Segons un primer diagnòstic de l’accident realitzat per l’arquitecte Enric Casanovas, el col·lapse produït no arriba al 10 per cent de la coberta i no ha afectat el cor de l’edificació. L’afectació estructural de les esquerdes, que no tan sols afecta l’església sinó bona part del municipi, és un dels factors més importants que hi ha darrere els desordres estructurals.

No obstant això, es treballa més en la hipòtesi d’una suma de causes. Les deformacions estructurals que pateix l’edifici, des de l’any 2011 aproximadament, en els seus murs amb fissures i desploms, ha provocat petits desplaçaments d’encavallades.

Però, a més, el podriment d’algun element de suport de fusta encastat als murs pot haver estat la causa de la fallida de l’estructura, arrossegant part de la coberta sostinguda.

Cal recordar que probablement els fets van tenir lloc cap a dos quarts de deu del vespre de diumenge, però l’alerta no es va donar fins al dilluns al matí. El temple es troba tancat des de març de 2016 per les escletxes que van sortir anys abans i que no garantien la seguretat al seu interior.

Els actes religiosos es van passar a fer al Centre Parroquial, situat a pocs metres de distància, al mateix carrer Major. Ara s’ha habilitat l’ermita.

Comentarios
Multimedia Diari