Dirigents de CDC visitaran Tarragona i l'Ebre per copsar les inquietuds de cara al 27-S

Dins de la campanya 'Benvinguts al futur' es faran sessions a totes les capitals de comarca per 'obrir el partit a la societat'

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Del 26 de juny al 4 de juliol totes les capitals de comarca de Tarragona i les Terres de l'Ebre rebran la visita de primeres espases de CDC, dins de les sessions de la campanya 'Benvinguts al futur'. L'objectiu principal, ha explicat el president local de CDC a Tarragona, Jordi Sendra, és "obrir el partit a la societat". Aquestes trobades "tenen una doble vessant: explicar la visió que tenim de país i escoltar les propostes que ens farà la gent", ha exposat Sendra. Així, Felip Puig, Pere Macias, Josep Rull, Francesc Homs o Santi Vila, seran protagonistes d'unes sessions de les quals en sortirà el material per elaborar el programa de cara al 27-S, amb "una premissa bàsica, la independència".

Tal com ha detallat Jordi Sendra, les sessions són obertes als militants, simpatitzants, càrrecs electes i membres de llistes electorals de CDC, però també "a la ciutadania en general". "Ens interessa molt saber dels temes que preocupen a la gent: educació, feina, ocupació, infraestructures, cultura...", ha remarcat. En tots aquests temes "volem explicar el posicionament del govern espanyol", que "ens ha abandonat", ha etzibat.

Aquestes trobades "es fan de baix a dalt", "no volem enviar directrius, sinó rebre inputs, opinions, queixes, inquietuds", ha insistit Sendra. Totes les propostes quedaran recollides en unes conclusions que es presentaran a la convenció nacional del partit que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juliol. Uns paràmetres que serviran per elaborar el programa electoral de les eleccions del 27-S que, segons Sendra, té una "premissa bàsica", la independència.

Aquests actes començaran el dia 26 de juny a la Terra Alta, el dia 27 a l'Alt Camp i el Baix Penedès, el 3 de juliol a la Ribera d'Ebre i el Montsià, i finalitzaran el dia 4 al Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Camp i el Priorat.

 

Satisfacció pel nomenament de Jordi Jané

Jordi Sendra creu que "és un encert" el nomenament de Jordi Jané com a conseller d'Interior. Així, ha explicat que han treballat "colze a colze" ja que Jané portava les qüestions d'Interior al Congrés i Sendra ho fa al Senat. "Si abans tenia un excel·lentíssim amic, ara tinc un honorable amic", ha conclòs. Sobre qui substituirà Jané al Congrés, Sendra ha assegurat que no sap què passarà. "No és que sigui irrellevant, que no ho és, però té la importància que té", ha dit. Segons la llista hauria de fer-ho Teresa Gomis, extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus i imputada en el cas Innova.

 

Comitè executiu local i assemblea el 30 de juny

"El microcosmos municipal a Catalunya es tan divers que entenc que la instrucció que s'ha donat des de CDC és que a cada municipi es parli a nivell local". Així s'ha referit Sendra a les relacions entre CDC i UDC dins del consistori tarragoní, deixant clar que el que cal prioritzar són els "interessos locals". Ha manifestat que per ara no han parlat amb Unió, i també ha aclarit que no es posen terminis per fer-ho.

Probablement aquesta qüestió es tractarà en el comitè executiu local i l'assemblea que el partit farà a Tarragona el 30 de juny. Una reunió on també es decidirà si, finalment, s'expedienta els regidors de CDC Victòria Forns, Xavier Quintana, Maribel Rubio i Òscar Busquets per haver actuat en contra de l'interès del partit i haver estat crítics amb el candidat a les municipals de fa un mes, Albert Abelló. Sendra ha apuntat que un més després és un bon moment per parlar del tema. "La situació viscuda fins a les eleccions ha portat una temperatura elevada", ha comentat, "i jo crec que era important que aquesta temperatura es refredés per parlar des de la serenor", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari