Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dissolen l'entitat privada que gestionava el santuari de Montblanc per topar amb la doctrina de l'Església

Seminari del Poble de Déu haurà d'abandonar l'espai on hi feia formació des de l'any 2008

ACN

Whatsapp
El santuari de Montblanc vist des del Pla del Castell. Foto: Viquipèdia

El santuari de Montblanc vist des del Pla del Castell. Foto: Viquipèdia

La Santa Seu obliga a dissoldre l'associació privada de fidels que gestionaven el santuari de la Serra de Montblanc per topar amb la doctrina de l'Església. Els integrants del Seminari del Poble de Déu hauran d'abandonar l'espai on hi feien formació des del 2008, any en què van marxar les monges clarisses del santuari.

L'entitat, amb presència en altres diòcesis catalanes, com l'Urgell o Vic, es va crear a l'empara de l'Arquebisbat de Barcelona, a qui li correspon prendre aquesta decisió de suprimir-la canònicament, per decret. El text, publicat al butlletí de l'Arquebisbat del mes d'abril, no revela els motius que han forçat aquesta decisió dràstica, si bé recull que és fruit d'una investigació iniciada l'any 2014. Segons ha pogut saber l'ACN, és per una raó "estrictament teològica", per determinades pràctiques gnòstiques que s'allunyen de l'Església. El capellà del santuari, i membre de l'entitat, lamenta que se'ls pugui titllar de sectaris.

Per la seva banda l’Arquebisbat de Tarragona ha volgut deixar clar en un comunicat que mai s’ha cedit cap títol de propietat a aquesta Associació  i que, de moment, i a títol personal, alguns antics membres tindran cura del Monestir de la Mare de Déu de la Serra i també del Santuari com a lloc de pregària, acolliment i evangelització. El servei pastoral del Santuari continuarà a càrrec de Mn. Pere Fibla qui també és rector, des de fa un any, de les parròquies de Solivella, Pira i Blancafort.
 

Temas

Comentarios

Lea También