Diumenge casteller de rodatge i d’estrenes de futur a Llorenç del Penedès i la Canonja

La Colla Jove Xiquets de Tarragona descarrega el primer gamma extra que es veu a Llorenç

13 agosto 2018 10:35 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un dissabte amb molt poca activitat castellera a la demarcació, la jornada de diumenge deixava resultats força prolífics per a les colles del nostre territori. La Colla Jove Xiquets de Tarragona completava un gran dia i descarregava sis estructures de la gamma alta de vuit o superiors entre les diades de Llorenç del Penedès i La Canonja. La Joves de Valls completava un nou castell de 9 pisos a la població penedesenca i els Xiquets del Serrallo completaven el primer 3de7 amb el pilar de l’any. 

La diada de Llorenç del Penedès rebia a les tres formacions que han participat darrerament en aquesta cita: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls i Nens del Vendrell. Els tarragonins encetaven la diada amb el primer gamma extra que veu el municipi penedesenc: el 9de8.

La Colla Jove va demostrar que, tot i ser només el tercer de la temporada, el fa de memòria i l’execució va tornar a ser gairebé perfecta. Només a la descarregada, el tres central va haver de treballar per evitar que el castell s’obrís. A la segona ronda, completaven el novè 3de9 folrat de la temporada.

El castell no va trobar-se còmode durant tota la carregada i amb la sortida dels més petits, els pisos superiors va haver de treballar de valent per poder-lo completar. Per tancar les rondes de castells, els liles van completar un molt bon 4de8 amb el pilar que podria pujar un pis en molt pocs dies. A la ronda de pilars, els d’Aleix Bordas van completar un pilar de 7 folrat gairebé impecable, només treballat a la sortida de l’enxaneta. 

La Colla Joves Xiquets de Valls encetava la seva actuació amb el 5de8, castell que van haver de treballar als pisos superiors durant la descarregada. L’estructura composta va tancar-se molt de mides a la banda del dos amb la carregada del castell.

A la segona ronda, els vallencs apostaven pel 3de9 amb folre. L’estructura va completar-se sense excessius problemes, tot i que els terços no van trobar un bon encaix amb el folre durant bona part del castell. Finalment, els vermells descartaven atacar el 4de9 amb folre i descarregaven un 2de8 folrat un pèl nerviós.

A la ronda de pilars, la Joves tornava a ensopegar amb l’espadat de mèrit i només podria carregar un pilar de sis que es va trencar poc després de l’aleta. Els Nens del Vendrell aixecaven una mica el peu de l’accelerador i apostaven per seguir rodant estructures abans de tornar a fer passes endavant. Els vendrellencs completaven un 3 i un 4de8 amb una molt bona factura a les dues primeres rondes i tancaven amb un 4de7 amb el pilar força lleuger i lent d’execució. 

A la Canonja, poques hores després, la Colla Jove Xiquets de Tarragona completava el doblet de diades del dia i ho aprofitava per seguir sumant noves estructures a les ja completades aquest 2018. Els liles obrien amb un 5de8 que completen de memòria i que pujaran un pis més de nou per Sant Magí. Tot seguit, descarregaven el segon 4de8 amb el pilar del dia, de nou amb excel·lent factura.

A la tercera ronda, els tarragonins estrenaven el 2de8 amb folre, havent-lo de treballar força per evitar que s’acabés entregirant. Per acomiadar la seva actuació van completar un altre pilar de 7 amb folre de postal per tancar un gran cap de setmana pels del Cós del Bou. 

Al seu costat, els Xiquets del Serrallo també marxaven amb bon regust de boca de plaça. A la primera ronda, els del barri pesquer  estrenaven el 3de7 amb el pilar aquest 2018. El castell va completar-se amb aparent comoditat tot i ser el primer de l’any i haver de treballar-se una mica al pis de segons del pilar central. A la segona ronda, els tarragonins atacaven el 4de7 amb el pilar que completaven sense cap tipus de problemes. A la tercera ronda, rodaven el 5de6, castell que volen pujar un pis més la setmana vinent per Sant Magí. 
Siurana veu els set pisos

La població prioratina de Siurana veia el primer castell de set pisos fet per la colla de la comarca: els Brivalls de Cornudella. Els  prioratins encetaven la seva actuació amb el 3de6 amb el pilar, que podrien pujar un pis més el pròxim diumenge a la diada de la seva festa major. A la segona ronda els Brivalls completaven un treballat 3de7 i tancaven amb un bon 4de6 i un nou pilar de cinc. Al seu costat, els Xiquets de Cambrils descarregaven el 3de6, el 2de6 i el 3de6 amb el pilar a més d’un pilar de 4 aixecat per sota. 

Comentarios
Multimedia Diari