Dominiques: projecte emocional i innovació global sense precedents

Integració genuïna de l’educació emocional i immersió en la innovació són l’eix de l’escola 

24 febrero 2021 12:09 | Actualizado a 31 marzo 2021 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Dominiques de l’Ensenyament ha engegat als seus centres un programa d’educació emocional anomenat Look Inside que pretén reforçar la tasca que des de fa diversos anys porta a terme en aquest sentit. Per aquest motiu l’educació emocional està del tot integrada, estructurada, analitzada i avaluada a l’itinerari formatiu de Dominiques Tarragona des de la Llar d’Infants fins a 4t d’ESO. L’eficàcia de Look Inside és fruit de la implicació total del centre, del professorat, dels alumnes i de les famílies, ja que totes les parts han apostat fermament pel programa i han pogut apreciar els seus avantatges.

Es tracta d’un projecte d’Educació Emocional que transcendeix les pròpies emocions i captura el veritable sentit de l’ésser humà.

El Projecte Guau!

El Projecte Guau! introdueix la gosseta Cuca a les aules per tal d’optimitzar el procés d’aprenentatge dels nostres alumnes. Es tracta d’un programa d’innovació educatiu que aporta beneficis extraordinaris de sensibilització, autoestima i confiança autèntics.

Immersos en la innovació 

L’educació integral i de valors té un pes molt important dins del projecte educatiu de l’escola, que treballa per dotar els seus alumnes d’autoestima i empatia per tal de l’adquisició de l’aprenentatge significatiu es faci amb solidesa. El centre està immers en un procés d’innovació pedagògica constant sense precedents, en el que els alumnes gaudeixen amb el que fan i el que aprenen mantenint la motivació.

A Dominiques Tarragona es treballa per projectes, en racons d’aprenentatge, en espais d’aula i en grups cooperatius, metodologies que fan que els alumnes se sentin protagonistes del seu procés d’evolució competencial. La comunitat educativa pretén que infants i joves «renguin a entendre i sentin la necessitat de fer-ho al llarg de tota la vida.

Així mateix es duen a terme molts projectes, on destaquen l’estimulació primerenca a infantil; l‘aprenentatge experimental de les matemàtiques a partir de l’EntusiasMAT; escola verda; els escacs i l’Aprenentatge Servei, a través del qual els alumnes de diferents etapes interactuen i aprenen ajudant-se mútuament.

Multilingüisme i Tecnologia

Sabem que l’aprenentatge d’idiomes és clau pel futur dels alumnes i per això fomentem l’aprenentatge de l’anglès des d’Infantil, sent llengua vehicular en diverses matèries com Art, Science i Drama, i alemany a l’ESO com a optativa.

Com no podia ser d’una altra manera, la tecnologia és present a totes les etapes mitjançant l’ús de pissarres digitals, tauletes i ordinadors, la robòtica i l’ús d’ordinadors personals a l’ESO.

Vine, emociona’t i aprèn a Dominiques Tarragona!

Comentarios
Multimedia Diari