Dos detinguts a TGN per traficar amb dones nigerianes per a la seva explotació sexual

L'operació s'ha saldat amb set persones detingudes i s'ha aconseguit desarticular tota la xarxa. Portaven 16 anys realitzant aquesta pràctica

ACN

Whatsapp

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa que portava 16 anys traficant dones nigerianes amb finalitats d'explotació sexual. L'operació s'ha saldat amb la detenció de dues a Tarragona, quatre més a Madrid i una altra a la Corunya i s'han fet cinc registres. Durant la investigació s'ha aconseguit l'alliberament de 12 víctimes, entre les quals es troba una menor d'edat i una altra que va ser portada a Espanya l'any 2010 quan tenia 17 anys. Els detinguts captaven joves nigerianes amb falses ofertes de treball a Europa o, en el cas de ser menors, per cursar estudis a Espanya.

La investigació es va iniciar durant el mes de juliol de l'any passat a partir d'informacions obtingudes després de desarticular una altra organització similar, en la qual van ser detingudes deu persones i es va alliberar a quatre víctimes.

Després de diverses gestions dutes a terme, es va poder conèixer que el cap de l'organització tenia establert el seu centre de comandament en un domicili situat en el districte madrileny de Moratalaz.

Després es va comprovar que aquest individu realitzava múltiples viatges a l'any a Nigèria, on captava dones joves mitjançant falses ofertes de treball a Europa o, en el cas de ser menors d'edat, per realitzar estudis a Espanya. Una vegada que accedien a l'oferiment de traslladar-se eren obligades a formalitzar un contracte o a practicar un ritual vodú davant d'un bruixot, on es comprometien a ser sempre obedients, a retornar els diners que costés el seu trasllat i sobretot a no acudir mai a la policia per denunciar la seva situació.

Després de ser sotmeses al ritual al seu país, arribava el moment de ser documentades, sent traslladades a domicilis de la localitat de Lagos (Nigèria), on els entregaven d'un passaport i visat falsos o bé pertanyien a una altra dona amb característiques similars, mantenint-les en aquest lloc fins al seu trasllat a Espanya.

Després de la seva arribada a Madrid eren recollides en l'aeroport per un dels sicaris de major confiança, el qual els retirava el seu passaport i s'encarregava d'allotjar-los. Transcorreguts uns dies eren informades del

veritable motiu del seu viatge a Espanya, sabent que haurien d'exercir la prostitució fins a saldar el deute contret amb quantitats que oscil·laven entre els 45.000 i 60.000 euros.

S'ha pogut comprovar que la xarxa disposava d'una àmplia infraestructura a Madrid, Còrdova, Màlaga, Tarragona, la Corunya i fins i tot Suïssa, on les dones eren explotades sexualment, principalment en clubs d'alternació. Una de les víctimes alliberades estava sent explotada amb només 15 anys.

Després d'efectuar les detencions i dur a terme els corresponents registres domiciliaris, s'ha intervingut una gran quantitat d'aparells electrònics, diners en efectiu, un 'book' eròtic de les víctimes, 25 telèfons mòbils, tot tipus d'efectes de vodú, diversa documentació, així com agendes amb la comptabilitat dels cobraments a les seves víctimes.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También