Dos dies de portes obertes al món agrari

‘Benvinguts a pagès’. L’experiència s’adreça al públic familiar i permet experimentar la vida a pagès durant un cap de setmana

11 mayo 2019 11:16 | Actualizado a 11 mayo 2019 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Descobrir l’origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. Aquests són alguns dels objectius de l’experiència ‘Benvinguts a pagès’ que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny, i se celebra en diferents indrets de Catalunya.S’adreça al públic familiar.

Joan Cartanyà, d’Aromis Conca i un dels participants de la iniciativa dexplica que «nosaltres ensenyem els cultius d’aromàtiques i també fem un tast de productes de safrà». 

De fet, l’any 2008 van començar i al cap de dos anys van  promoure el conreu a petites explotacions agràries, majoritàriament familiars, per assolir, poc a poc, la consolidació del projecte. Ara són més d’una vintena de productors de la Conca i la Baixa Segarra que cultiven aquest conreu. Els cellers Dasca Vives, una finca que es troba a la carretera de Valls a Nulles cultiven de manera agroecològica i biodinàmica els conreus tradicionals de vinya, oliveres,sembrat,garrofers, ametllers, i fa poc que han introduït les visites guiades... Els dos joves també participaran a ‘Benvinguts a pagés’. «Farem una visita guiada entre les vinyes i farem un tast de vins. Pels més petits hi haurà suc de raïm», diu l’Alba Vives del celler.

40 granges i pagesos
Ala demarcació de Tarragona prop de 40 granges i pagesos, una vintena de restaurants, un total de 58 allotjaments i una vintena d’activitats complementàries formaran part de l’oferta de la quarta edició de Benvinguts a Pagès.

El públic que decideixi visitar les comarques de Tarragona el primer cap de setmana de juny serà convidat a conèixer el primer obrador de tot l’Estat on es fa sake, tindrà l’oportunitat de participar en un descens guiat en piragua de Miravet a Benifallet, podrà conèixer l’elaboració i com treballen els pagesos dels conreus del Camp de Tarragona com són l’avellaner i l’olivera, i podrà fer un salt en el temps, entre d’altres, a la Masia de Castelló, on es farà un recorregut pels carrers d’un petit poble abandonat. 

L’experiència es completa amb la participació d’una vintena de restaurants, que oferiran un menú amb productes de temporada, i l’opció de passar la nit a un dels 58 allotjaments.

Comentarios
Multimedia Diari