Dos joves fan, en una hora, estrebades al Pla, el Morell, la Selva del Camp i Alcover

Anaven en un cotxe robat a Valls i van estirar la bossa a les víctimes. Van actuar a cara descoberta, amb mascareta i caputxa

01 diciembre 2020 08:22 | Actualizado a 01 diciembre 2020 08:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra estan buscant dos joves que el passat dissabte van cometre en poc més d’una hora quatre robatoris pel mètode de l’estrebada –van tirar de la bossa a quatre dones – al Pla de Santa Maria, el Morell, la Selva del Camp i Alcover. La Policia catalana va muntar diversos controls. I en un d’ells, va veure el vehicle. Va començar una persecució, que va acabar en un camí d’Alcover. Els lladres, en veure que el pas era estret, van abandonar el vehicle –sostret a Valls la matinada de dijous o divendres– i van fugir a peu.

Els dos joves, en un Honda Civic de color blanc, van desplaçar-se primer al Pla de Santa Maria. A les 11.17 hores, un d’ells –vestit amb xandall– va entrar a un forn de pa i va tirar de la cartera d’una dona; va marxar i va pujar al vehicle. Els dos lladres es van desplaçar al Morell.  A les 12.07 hores, a la cruïlla dels carrers Escoles Noves i Gaudí, van apropar-se a la víctima per l’esquena i li van prendre la bossa –contenia documentació, claus, l’alarma de casa, el telèfon i pocs diners–. La víctima no va necessitar assistència sanitària.

Robatori fallit

El tercer robatori amb violència el van cometre a la Selva del Camp. Segons el relat d’una testimoni, va veure la víctima que portava menjar i amb la bossa penjant. Es va parar el cotxe blanc a la zona del carrer Creu Coberta, a prop de l’escola bressol Anna Frank. Del vehicle va baixar un noi jove, de pell fosca, mentre que un segon individu es quedava al volant. Així com el turisme continuava pel carrer de Ramon Blasi i Rabassa, el lladre –que portava mascareta i caputxa– anava per la vorera, caminant darrere de la víctima. De sobte, va començar a tirar de la bossa de la dona, mentre ella s’hi resistia. 
El delinqüent, en veure també la testimoni, va marxar corrent cap el vehicle, que va tirar marxa enrere cap al carrer de la Creu Coberta, fugint del lloc.

La víctima va trucar els vigilants municipals, que van estar buscant el vehicle, amb resultat negatiu. 

L’Honda Civic es va desplaçar seguidament a la veïna localitat d’Alcover. A dos quarts d’una de la tarda se’l va veure al carrer Onze de Setembre. Amb el mateix mètode que a la Selva del Camp, un dels lladres va baixar del vehicle i es va dirigir a una dona que estava fent cua per entrar en un establiment. Li van prendre la bossa –on havia pocs diners i documentació– i van marxar del lloc amb el vehicle va marxar  a gran velocitat. 

Comentarios
Multimedia Diari