Dos minuts de silenci pels metges que han perdut la vida lluitant contra la Covid-19

Emotiu record dels professionals sanitaris que han perdut la vida fent front a la Covid-19

14 mayo 2020 12:12 | Actualizado a 14 mayo 2020 12:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’acte, convocat conjuntament amb tots els col·legis professionals de la salut de Catalunya, s’ha celebrat a les 12 en punt. L’aturada ha comptat amb la presència dels membres de la Junta de Govern que, mantenint la distància i les mesures de seguretat requerides, han guardat 2 minuts de silenci.

El President de la Institució, el Dr. Fernando Vizcarro, ha volgut posar de manifest la gran tasca d’aquests professionals. El Dr. Vizcarro ha recordat “que la feina d’aquests professionals no pot caure en l’oblit. Han perdut la vida lliurant una batalla mentre feien un treball de gran risc en un moment excepcional”.

En l’actualitat, són més de 48.000 els sanitaris infectats, una taxa superior al 20% sent de les més elevades d’Europa. Alhora, el nombre de metges i metgesses que han perdut la vida fent front a la Covid-19 s’eleva fins a la cinquantena.

“Darrere d’aquestes xifres hi ha persones, professionals que no van dubtar en anar a treballar cada dia per lluitar contra aquesta pandèmia. Ara més que mai, cal posar de manifest el seu valor i el seu compromís amb la feina”, ha assegurat el President de la Institució.

En la mateixa línia, el doctor Vizcarro ha recordat la importància de no abaixar la guàrdia davant d’aquest virus. “No el podrem vèncer si no se segueixen les recomanacions que les autoritats sanitàries han establert. Cal ser diligents i mantenir les distàncies de seguretat, una higiene de mans constant i l’ús de mascaretes”.

Comentarios
Multimedia Diari