Dos projectes tarragonins reben una ajuda de ”la Caixa”

L‘entitat ha destinat 90 milions d’euros a impulsar el talent, la investigació i la innovació

18 septiembre 2019 15:40 | Actualizado a 20 septiembre 2019 16:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Pedro Duque, Ministre de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa” i Javier Solana, membre del Patronat i del Consell Assessor d’Experts en Recerca de la Fundació Bancària ”la Caixa”, han lliurat els ajuts als 79 investigadors nacionals i internacionals que, gràcies a les recerques que desenvoluparan a les millors universitats i centres d’investigació d’Espanya i Portugal, seran capaços de canviar el futur de les persones. ”la Caixa” destina a aquestes noves iniciatives 28 milions d’euros. Dos dels projectes es desenvoluparan a Tarragona.

Una de les ajudes és per la recercadora Elodie Brisset, que ha rebut una beca Junior Leader «la Caixa» per intentar esbrinar «com pot el coneixement tradicional ajudar a protegir l’aigua?. Ho farà des de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). L’altre projecte, dins del programa Caixaimpulse, serà per la investigadora Isabel Huber, qui intentarà respondre a la pregunta «Podem millorar el metabolisme humà?, a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus.

‘Questions for the future’

És el lema que centra el conjunt de les 79 recerques, 41 d’elles catalanes, que formen part d’un projecte global de l’entitat que es basa en tres pilars: la formació d’excel·lència, capacitant les generacions futures i promovent el talent investigador; la recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, i la translació dels resultats de la investigació a la societat, aportant solucions per als ciutadans per afrontar els grans reptes de futur.

El Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa” inclou la inversió en recerca com una prioritat. Enguany, l’entitat destina un total de 90 milions d’euros destinats al coneixement, la recerca i la innovació. Aquesta inversió converteix la institució en la primera entitat filantròpica de recerca d’Espanya i Portugal, la segona d’Europa i una de les més importants del món.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «Els científics són capaços de transformar el món a través de la seva imaginació, el seu talent i el seu esforç, i aconsegueixen oferir respostes a preguntes que tal vegada no ens hem formulat. Des de la Fundació Bancària ”la Caixa” impulsem projectes que ajuden a ampliar els horitzons del nostre coneixement, com les 79 recerques que presentem avui, que de ben segur ens ajudaran a dibuixar un futur esperançador».

”la Caixa” impulsa projectes capdavanters en recerca multidisciplinària per incidir en el benestar social. Al llarg de tres dècades, la institució ha destinat més de 500 milions d’euros a formació, recerca i innovació, fomentant un ecosistema global que va del laboratori a la societat.

Comentarios
Multimedia Diari