Dotze municipis de l'Alt Camp s'uneixen per reactivar la indústria

La finalitat del 'Pacte Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp' és consolidar la comarca com a pol empresarial estratègic del sud de Catalunya a través de projectes conjunts que afavoreixin la captació de noves inversions i la creació d'ocupació

19 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dotze municipis de l’Alt Camp han signat aquest migdia al Teatre Principal de Valls un acord per tal de treballar units en el desenvolupament industrial i econòmic de la comarca. Es tracta del ‘Pacte Camp de Valls-Parc Industrial de l’Alt Camp’.

El projecte, impulsat per l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera, vol consolidar l’Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya afavorint la captació de noves empreses i la creació d’ocupació. L’objectiu és millorar la competitivitat econòmica del territori i la seva reactivació a través d’actuacions conjuntes, tot cercant la col·laboració entre la iniciativa privada i pública.

Ara per ara, el pacte el configuren Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella. Tots aquests municipis sumen un total de 18 polígons amb 3.500 empreses i 7 milions de metres quadrats de sòl industrial. El projecte, però, és una iniciativa en moviment, oberta a tots aquells altres pobles, empreses i emprenedors que s’hi vulguin adherir.

Tres eixos de treball

El Pacte Camp de Valls-Parc Industrial de l’Alt Camp parteix de cinc objectius: afavorir la competitivitat de les empreses, potenciar i millorar els serveis i les infraestructures dels polígons industrials, promocionar el sòl industrial disponible per a la captació d’inversions, potenciar el talent, la creativitat i la innovació, i convertir el Camp de Valls en una marca industrial de referència internacional.

Per tal d’assolir aquestes fites, els diversos alcaldes signants i empreses adherides treballaran en tres eixos centrals. El primer és la promoció, és a dir, posicionar el Camp de Valls com a àrea industrial i empresarial dins del Camp de Tarragona i Catalunya i donar-la a conèixer com una bona opció d’implantació.

El segon eix és crear una Finestreta Única: concentrar en un únic interlocutor els serveis d’emprenedoria, empresa i formació amb la finalitat d’agilitzar qualsevol tràmit.

L’última línia de treball és el talent amb el foment de la innovació i la creativitat de les empreses i emprenedors, així com la millora de la formació reglada i no reglada per adaptar-la a les necessitats reals de les empreses del Camp de Valls-Parc Industrial de l’Alt Camp.

Jordi Baiget: ‘És un pacte pioner’

L’acte de signatura ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, que ha destacat que aquest és un «pacte pioner». «Ens heu donat exemple», ha assegurat Baiget, que ha recordat a nivell català també s’està treballant per materialitzar un pacte de característiques similars.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat de Valls, Albert Batet, ha destacat: «Som l’àmbit territorial que menys atur té del sud de Catalunya, amb unes dades que són millors que les de 8 anys enrere». Així mateix, ha posat èmfasi en la importància de les empreses i el seu paper en la creació d’ocupació, «i per tant, de la millora de la societat del benestar», ha dit Batet.

El regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, ha afegit que aquest és un «acord històric», ja que «el pacte suma gairebé el 90% de la població de la comarca. Mai s’havien reunit un grup tan ampli d’ajuntaments, empreses i emprenedors en un sol projecte».

Comentarios
Multimedia Diari