Duel entre CiU i la llista que agrupa independents i ERC a Gandesa

Radiografia de la situació política a la capital de la Terra Alta

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dos últims alcaldes de Gandesa, l’independent Miquel Aubà i el convergent Carles Luz, protagonitzen un nou duel electoral a la capital de la Terra Alta.

Aubà, alcalde en la dècada passada, encapçala en aquesta ocasió una llista conjunta amb ERC, que en solitari no va obtenir representació el 2011. Aquest factor unit a la desaparició de la candidatura del PSC, converteix Alternativa per Gandesa-AM en l’única llista que pot agrupar el vot a esquerres.

Aubà aspira a guanyar -com ja va succeir en 2011- però també a governar, tot i descartar pactes estables, que no puntuals. En aquest punt, l’excalde admet els dubtes sobre si serà capaç d’arreplegar en una mateixa llista el votant d’ERC i del PSC en l’actual procés independentista engegat a Catalunya.

Al seu davant, l’actual alcalde, Carles Luz (CiU) confia a aconseguir la majoria absoluta gràcies al treball realitzat en els últims quatre anys de mandat, tot i que Luz no descarta pactes estables o puntuals amb la resta de forces per garantir la governabilitat.

Cal recordar que CiU va ser la segona força més votada en els últims comicis i que ha governat gràcies a un pacte amb el PP, aliança idèntica segellada al Consell Comarca de la Terra Alta, amb Luz de president.

 

Propostes programàtiques

Les principals línies programàtiques d’ApG són la renovació de carrers i serveis, posar en marxa la planta de tractament d’aigües d’osmosi inversa, diversificar l’economia local amb l’impuls del viver d’empreses, reivindicar amb fermesa la construcció de les variants de la C-43 i la N-420, exigir l’accés al polígon industrial o implementar noves polítiques de benestar social.

Al seu torn, Luz es presenta amb el currículum de la feina feta en aquest mandat, on afirma han fet realitat molts projectes malgrat les greus dificultats econòmiques. Han prioritzat, explica, l’equilibri pressupostari i la garantia dels llocs de treball.

Entre les propostes per al proper mandat, l’alcaldable remarca la consolidació dels llocs de treball, garantir els serveis i equipaments de la capital de la comarca, aprovar ajuts per incentivar la promoció econòmica i desenvolupar el viver d’empreses acabat d’inaugurar, entre d’altres.

La tercera força que presenta llista és el Partit Popular, que tradicionalment ha obtingut representació al municipi. En aquesta ocasió, ha escollit un nou cap de llista, Carlos Pablo Ruiz. Si torna a obtenir representació pot determinar de nou el govern municipal. La llista del PSC desapareix i és una incògnita si els seus votants es quedaran a casa o votaran a una altra formació.

Comentarios
Multimedia Diari