Dues pubilles donen el tret de sortida a l’inici de la campanya vitivinícola a l' Espluga de Francolí

Per primera vegada dues noies fan la piada de la Festa de la Verema, que enguany celebra la 42a edició

27 agosto 2018 09:14 | Actualizado a 27 agosto 2018 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Guanyar la copa de la 42a edició de la Festa de la Verema, celebrada aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí, és com aconseguir un trofeu a l’abast de tothom, el qual permet gaudir dels millors vins i caves de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, com també assaborir originals creacions gastronòmiques.

D’aquí que, tant ahir com el dissabte, la plaça Montserrat Canals s’omplís de públic per no perdre’s l’al·licient d’una mostra que, a més, combina amb actuacions musicals i espectacles, i altres activitats en diversos espais, molt participades.

Un dels moments més esperats del programa és la piada per obtenir el primer most que, simbòlicament, dóna el tret de sortida a la campanya vitivinícola 2018 a la Conca de Barberà.

Es va fer el capvespre de dissabte, amb més expectació que mai a la plaça. Aquest especial interès rau en el fet que enguany, per primera vegada, un parell de pubilles van trepitjar el raïm, cosa que fins ara estava reservada a un home, per fer brollar de l’aixeta del cubell el primer most.

Les protagonistes són dues noies espluguines de 15 anys: l’Ana Fortuy, a qui l’organització li ho proposà, i la seva amiga Sara Castellnou, que l’Ana va convèncer perquè fos la companya de la piada. Totes dues van coincidir en afirmar que «va ser una sorpresa la proposta i la vam acceptar amb molta il·lusió, atès que no deixa de ser una petita fita històrica».

Prèviament l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, acompanyat de Salvador Puig i Jordi Agràs, directors dels serveis territorials d’Agricultura, i Cultura, respectivament, i de Mariona Rendé, presidenta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, plegats van recórrer i departir amb cadascuna de les vint-i-dues parades de la fira, amb una dotzena de celleristes i deu estands de productes gastronòmics.

L’alcalde David Rovira en una breu salutació al públic es congratulà per la nova edició «d’aquesta fira més que consolidada, que enguany ens ha ofert la novetat de les pubilles de la piada»

Per la seva banda, Mariona Rendé va esmentar que d’aquí a dos anys «celebrarem la cinquantena edició de la fira, una de les més antigues de Catalunya, en la seva especialitat, la qual cosa posa en valor el nostre territori», certamen que com va dir Salvador Puig «mostra els fruits d’aquesta comarca tan rica en vins».

Porronada popular

Una altra de les novetats d’aquest any va ser la porronada popular, per veure qui aguanta més estona fent el traguet, activitat compartida amb la cursa de portadores, per parelles, que donen la volta al recinte firal, amb organització a càrrec de l’Associació Juvenil Auvënguen, Jóvens de l’Espluga i el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí.

Cal destacar també la Tercera Marxa a peu entre les vinyes, que es va fer ahir al matí, amb dos recorreguts diferents, l’espectacle infantil Queviures, el concurs amateur de tast per parelles, a encertar les varietats de vi en cinc copes i l’actuació musical amb The Jamb Band, grup de versions acústiques de pop-rock internacional.

Altres activitats van ser divendres el maridatge de fumats i sushi amb vins i escumosos, i el cinquè sopar Brinda’m Baccus. El dissabte les actuacions musicals van anar a càrrec d’Els Xatus, amb les seves rumbes i l’Stromboli Jazz Band, barreja de música i humor.

Comentarios
Multimedia Diari