El ple de Tarragona condemna l'actuació de la policia durant el referèndum

La moció del PSC, que a banda de condemnar l'actuació policial també demanava la reprovació de govern de l'Estat i de la Generalitat, ha estat rebutjada per la majoria del plenari

09 octubre 2017 07:49 | Actualizado a 09 octubre 2017 11:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre han estat les mocions presentades pels grups municipals en el plenari de l'Ajuntament de Tarragona condemnant l'actuació policial del passat 1 d'octubre a la ciutat, durant la celebració del referèndum. Totes les mocions, exceptuant la presentada pel PSC, han estat aprovades, amb els vots en contra del Partit Popular i de Ciutadans.
 

D'aquesta manera, el plenari de l'Ajuntament de Tarragona condemna l'actuació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, tot i que la moció del PSC, que demana la reprovació del govern de l'Estat i el de la Generalitat, no ha aconseguit el suport de la resta de grups municipals. Només l'abstenció de Josep Maria Prats, d'Units per Avançar que, fins fa una setmana formava part del govern.

Per la seva part, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat que "no vaig cedir espais, però s'ha demostrat que els col.legis no eren necessaris per fer el referèndum, només era una maniobra de pressió pels Ajuntaments". L'alcalde ha condemnat l'actuació policial de l'1 d'octubre i s'ha defensat de les acusacions sobre la seva poca presència al carrer durant la jornada de diumenge passat, mentre que la policia entrava a alguns co.legis electorals. "Des de dissabte al migdia fins a la matinada de diumenge, vaig estar al peu del canó, fent més d'un centenar de gestions", i ha afegit que "no vaig tenir l'encert d'aparèixer davant d'una càmera de televisió. Jo estic molt tranquil".El plenari de Tarragona ha condemnat aquest matí de forma explícita l'actuació policial del passat 1 d'octubre a Catalunya, amb motiu de la celebració del referèndum d'autodeterminacó convocat per la Generalitat. 

El paper del públic 

La Sala de Plens estava plena de gom a gom. Quan el plenari ha decidit debatre, en primer lloc, les mocions referents a l'1 d'octubre, un grup de persones del públic s'ha aixecat i ha mostrat una pancarta gegant amb el missatge 'Ballesteros dimisió. El poble de Tarragona no perdona'. Durant tot el debat, hi ha hagut moments tensos entre membres del públic i també amb alguns regidors, com per exemple, amb Rubén Viñuales, de Ciutadans, que s'ha dirigit en diverses ocasions al públic assistent.

Sindicats

D'altra banda, els sindicats han fet també presència a la primera part del ple, en què s'ha aprovat la relació de lloc de treball. Pels sindicats i treballadors, que s'han posat d'esquena durant l'explicació del punt del plenari, aquesta relació està plena de greuges comparatius entre els seus treballadors.

Un cas flagrant, segons expliquen els sindicats, és el dels professors d'adults i de música que amb titulació superior, que tenen el mateix complement específic que un peó de l'Ajuntament. Els sindicats rebutgen la relació de llocs de treball, "ja que la considerem molt injusta", diuen.

Comentarios
Multimedia Diari