Les colles tarragonines completen quatre castells de 8 i quatre de 7 a la Diada de la Mercè

Primera ronda. Xiquets (4d8), Jove (3d8), Serrallo (3d7), Sant Pere i Sant Pau (3d8). Segona ronda. Xiquets (2d7), Jove (4d8), Serrallo (4d7) i Sant Pere i Sant Pau (4d7 i pilar)

24 septiembre 2018 11:14 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diada de la Mercè a Tarragona ha començat poc després de la 1 del migdia a la Plaça Santiago Russinyol, mes coneguda com Plaça de les Cols.

Aquesta diada precedeix la tradicional baixada de pilars fins a la Plaça de la Font. Aquesta diada va per ordre d’antigitat de les colles i consta de dos castells.

Els primers en actuar han sigut els Xiquets de Tarragona que han fet el 4de8. El castell ha pujat tranquil i molt ben quadrat  i no ha patit en cap moment i tant sols la rengla deSquena a la catedral estava una mica entrada.

Els segons en debutar a Plaça ha sigut la Jove de Tarragona que ha fet un 3de8 de tramit.

Els del Serrallo han sigut els tercers en actuar. Han escollit el 3de7 que tot i haver-se descarregat amb tranquilitat hi havia un desnivell molt pronunciat entre dreta i esquerra, no es sap si pel desnivell propi de plaça o per un error de quadratura de mides. Aquest desajustament ha fet que la dreta estigues mes entrada i la canalla treballes duna manera estranya. 

Per tancar la primera ronda els de Sant Pere i Sant Pau han fet un altre 3de8 de postal i amb una serenor increible.

 Segona Ronda

Els matalassers han escollit el 2de7 per tancar la ronda de castells. El castell no ha pujat gens tranquil i els segons en cap moment han parat de bellugar-se. Al pis de quarts en algun moment s’han desancarat i semblava que el castell no podria salvar-se. Al final pero, l’han pogut defensar i el 2 s’ha descarregat.

La Jove ha fet el 4de8, que en un principi presentava unes mides estranyes amb els segons massa oberts i el terç d’esquena al carrer Major es veia obligat a treballar-lo entrat i això afectava al pis de quarts i quints. Amb l’entrada de dosos però, han pogut gestionar be l’obertura i el castell s’ha descarregat.

El Serrallo ha tancat els seus castells amb el 4 de7, que aquest cop si que han pogut equilibrar be les rengles per les mides. El castell no ha patit en cap moment i tot i tenir la canalla molt gran l’han pogut descarregar.

Per tancar la ronda dels castells els de Sant Pere i Sant Pau han fet el 4 de7 amb el pilar. Aquest cop el castell tenia un desnivell molt pronunciat amb la rengla de cara al carrer major massa alçada i que treia quasi un cap als altres pisos.

Aixo pero no ha dificultat l’execucio del castell i quan el pilar ha quedat descobert s’ ha descarregat sense problemes amb ovacio de la plaça.

Comentarios
Multimedia Diari