ERC de Tarragona adverteix que privatitzar l'Anell Mediterrani serà un 'pelotazo'

Una empresa madrilenya possible gestora de l'Anell Mediterrani

19 mayo 2017 18:34 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal d'ERC de Tarragona ha advertit avui que privatitzar la gestió de l'Anell Mediterrani serà un "pelotazo", pel que presentaran al·legacions.

L'equip de Govern (PSC-PP-UDC) estudia la proposta de l'empresa madrilenya Santa Gadea de gestionar el futur Anell Mediterrani, l'epicentre dels Jocs Tarragona 2017 previstos del 30 de juny al 9 de juliol de l'any que ve.

Avui, el portaveu republicà Pau Ricomà ha advertit que es tracta d'un "pelotazo" que endeutarà a la ciutat quaranta anys en "una maniobra d'enriquiment il·lícita".

Tarragona 2017 peca d'un dèficit de 9 milions d'euros en el seu pressupost operatiu, no ha cobert els patrocinis privats i l'organització reclama a l'Estat el mateix ritme inversor que l'ajuntament, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

L'empresa madrilenya va proposar un projecte executiu amb sis escenaris diferents -des que arribava tots els diners fins que ho havia d'aportar tot ella - per construir l'Anell a canvi de gestionar-lo després.

La proposta afegida és construir el centre aquàtic -la inversió s'ha rebaixat a 3 milions d'euros per a la piscina olímpica-, remodelar les instal·lacions esportives de Camp Clar, construir cinc camps de futbol i una residència d'esportistes.

A canvi, demanen la gestió durant quaranta anys i un cànon anual d'entre 1,5 i 2,5 milions d'euros, cosa que per als republicans suposa que la concessió supera el temps legal d'amortitzar la inversió i que tots els riscos els assumiria l'ajuntament.

També assenyalen que seria competència deslleial amb la resta del sector esportiu i que perillarien inversions pendents als barris

Comentarios
Multimedia Diari