Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC de Tarragona adverteix que privatitzar l'Anell Mediterrani serà un 'pelotazo'

Una empresa madrilenya possible gestora de l'Anell Mediterrani

EFE

Whatsapp
Imagen virtual del anillo mediterráneo después de los Juegos Mediterráneos de Tarragona 2017

Imagen virtual del anillo mediterráneo después de los Juegos Mediterráneos de Tarragona 2017

El grup municipal d'ERC de Tarragona ha advertit avui que privatitzar la gestió de l'Anell Mediterrani serà un "pelotazo", pel que presentaran al·legacions.

L'equip de Govern (PSC-PP-UDC) estudia la proposta de l'empresa madrilenya Santa Gadea de gestionar el futur Anell Mediterrani, l'epicentre dels Jocs Tarragona 2017 previstos del 30 de juny al 9 de juliol de l'any que ve.

Avui, el portaveu republicà Pau Ricomà ha advertit que es tracta d'un "pelotazo" que endeutarà a la ciutat quaranta anys en "una maniobra d'enriquiment il·lícita".

Tarragona 2017 peca d'un dèficit de 9 milions d'euros en el seu pressupost operatiu, no ha cobert els patrocinis privats i l'organització reclama a l'Estat el mateix ritme inversor que l'ajuntament, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

L'empresa madrilenya va proposar un projecte executiu amb sis escenaris diferents -des que arribava tots els diners fins que ho havia d'aportar tot ella - per construir l'Anell a canvi de gestionar-lo després.

La proposta afegida és construir el centre aquàtic -la inversió s'ha rebaixat a 3 milions d'euros per a la piscina olímpica-, remodelar les instal·lacions esportives de Camp Clar, construir cinc camps de futbol i una residència d'esportistes.

A canvi, demanen la gestió durant quaranta anys i un cànon anual d'entre 1,5 i 2,5 milions d'euros, cosa que per als republicans suposa que la concessió supera el temps legal d'amortitzar la inversió i que tots els riscos els assumiria l'ajuntament.

També assenyalen que seria competència deslleial amb la resta del sector esportiu i que perillarien inversions pendents als barris

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También