ERC de Tarragona impulsa una consulta popular sobre els Jocs Mediterranis

La formació es mostra preocupada pel compromís del govern espanyol i pels patrocinis privats

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal d'ERC a Tarragona promou una consulta popular sobre els Jocs Mediterranis del 2017, emparada en la Llei de consultes populars no referendàries. La formació recela de la manca de compromís del govern espanyol i de la falta de patrocinis privats que han d'ajudar a finançar la cita esportiva, i per això ha obert diàleg amb la resta de partits polítics per obtenir suports. El seu portaveu, Pau Ricomà, ha apuntat que necessiten l'aval d'11 dels 27 regidors del consistori per fer la proposta i que caldran 14 vots per promoure la consulta. La formació vol que la qüestió es debati aquest estiu, en un ple extraordinari, i ja ha avançat que es mostra disposada a negociar sobre la pregunta.

Ricomà ha assegurat aquest dilluns que la celebració dels Jocs requereix d'un procés de transparència i participació envers la ciutadania i que la consulta servirà per posar damunt la taula tota la informació necessària per saber en quin punt es troba el projecte. "Ens agradaria molt que els Jocs fossin un èxit, però en base a uns arguments sòlids", ha assegurat el portaveu republicà Pau Ricomà.

"Tirar endavant una consulta obriria un procés de transparència envers els ciutadans perquè els Jocs poden suposar una càrrega econòmica i els ciutadans han de conèixer els riscos i els avantatges. És necessari fer una diagnosi de la situació en què ens trobem actualment", ha manifestat.

A hores d'ara la formació republicana està ultimant la proposta per posar-la a disposició de la resta de grups, amb l'objectiu d'assolir el màxim consens, tant pel que fa al redactat de la pregunta com en la data de presentació.

En aquest sentit, el grup municipal d'ERC-MES-MDC s'ha reunit aquest dilluns amb el tinent d'alcalde i comissionat pels Jocs, Javier Villamayor, per fer una demanda d'informació sobre els contractes signats amb els patrocinadors i amb ''empresa Octagon, encarregada del servei de captació de donants i patrocinadors. A més, els republicans han demanat tota la informació referent al pressupost operatiu dels Jocs i les diferents partides, l'impacte econòmic que suposaria que la ciutat es retirés dels Jocs Mediterranis i la quota anual que es paga al COI pels drets dels Jocs i per quin període.

En la mateixa reunió, ERC ha expressat la seva "preocupació" pel ritme de captació dels patrocinis, ja que "no avança al ritme previst". "A més a més, estem a dos anys dels Jocs i encara no tenim cap projecte executiu, no tenim tancat el contracte d'on s'allotjaran els atletes. Tot això genera interrogants", ha explicat Pau Ricomà.

En aquesta trobada, ha quedat palesa la preocupació compartida amb l'equip de govern municipal per la falta de compromís econòmic del govern espanyol amb els Jocs Mediterranis. "La falta de lleialtat de l'estat espanyol compromet el futur dels jocs. Cal establir un termini, fins quan esperarem que arribi l'aportació de l'Estat?", s'ha preguntat Ricomà.

Els republicans han apuntat que, emparant-se en la llei catalana de consultes, per proposar la consulta al plenari municipal de Tarragona cal l'acord d'onze consellers -dues cinquenes parts del plenari-, mentre que per promoure i tirar endavant la consulta caldria l'aprovació per majoria simple del plenari o per iniciativa pròpia de l'alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari