ERC fixa el suport al procés com a condició en les negociacions dels pactes a l'Ebre

Els republicans responen a CiU que "no hi haurà ningú més lleial que ERC a Catalunya"

19 mayo 2017 22:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació d'ERC a l'Ebre ha qualificat "d'històrics" els resultats del partit a les quatre comarques de l'Ebre on els republicans s'han quedat a només 2.000 vots de la primera força política que és CiU. ERC ha tret pit de les 15 majories absolutes aconseguides, sobretot de la d'Amposta. Sobre les negociacions dels futurs pactes electorals tant en ajuntaments com en consells comarcals, ERC ha assegurat que el suport al procés sobiranista serà una de les condicions que es plantejaran. "Això no vol dir necessàriament pactar amb CiU, però que estiguin tranquils que no hi haurà ningú més lleial que ERC a Catalunya", ha avisat però el president de la Federació, Gervasi Aspa.

"No hi haurà ningú més lleial a Catalunya que ERC, no farem cap pacte enlloc que no sigui en benefici del procés cap a la independència. Que estiguin tranquils a CiU que serem els socis més fidels del procés", ha respost Aspa a les advertències que aquest dimarts feia la Federació de CiU davant les prioritats a l'hora de negociar possibles pactes postelectorals a les Terres de l'Ebre.

Amb tot, Aspa ha assegurat que aquesta premissa no vol dir "necessàriament" que es prioritzin els pactes amb CiU. "Hi ha gent independent, d'ICV i socialistes que han signat acords amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que s'han mostrat a favor del procés i poden pactar amb nosaltres", ha afegit. En qualsevol cas, les negociacions pels pactes de govern, com és el cas de Tortosa, es faran per part de cada secció local i amb el suport de la Federació un cop s'hagi decidit què és el millor en cada cas.

ERC ha fet una valoració molt positiva dels resultats d'aquest 24M on ha assolit quinze majories absolutes amb 25.544 vots i on en vint municipis ha estat la força més votada. Aspa ha destacat principalment l'assoliment de la majoria absoluta d'Amposta, on han desbancat a CiU després de prop de tres dècades, i esdevenir primera força al Montsià amb la majoria absoluta també d'Alcanar, o sent la primera força a Sant Carles de la Ràpita. Del Baix Ebre, han destacat que s'ha passat de 35 a 52 regidors, assolint majories absolutes a Roquetes, l'Aldea, el Perelló o Paüls, a més de tenir una posició clau a Tortosa per configurar govern.

Pel que fa a la Ribera d'Ebre, ERC ha passat de 23 a 50 regidors sent també la segona força, i trencant la majoria absoluta a Móra la Nova. Pel que a la Terra Alta, assignatura pendent dels republicans durant molts anys, es passa d'11 a 24 regidors amb majories absolutes a La Fatarella i Caseres, i amb bons resultats a poblacions on ERC es presentava per primer cop com Horta de Sant Joan i Vilalba dels Arcs.

Comentarios
Multimedia Diari