Más de Tarragona

ERC i FIC reediten el pacte de govern al Consell Comarcal de la Conca de Barberà

L’exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols (FIC), presidirà l’ens comarcal els dos primers anys. El ple de constitució tindrà lloc el pròxim dilluns

A.T/Redacció

Whatsapp
Imatge de l’acord entre els membres de la FIC i ERC. Diuen que és un acord d’estabilitat per al Consell Comarcal de la Conca. FOTO: Cedida

Imatge de l’acord entre els membres de la FIC i ERC. Diuen que és un acord d’estabilitat per al Consell Comarcal de la Conca. FOTO: Cedida

Els grups comarcals d’Esquerra Republicana de Catalunya i de la Federació d’Independents de Catalunya han acordat reeditar el pacte de Govern per al Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Vist que el funcionament del pacte de govern establert durant aquest mandat ha estat valorat positivament i que l’experiència ha estat bona, ERC i la FIC han acordat renovar el pacte durant el proper mandat i establir un acord d’estabilitat per al govern del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Aquest acord es concreta en el fet que els dos primers anys la presidència de l’ens comarcal correspondrà a la Federació d’Independents de Catalunya i els dos següents a ERC. Una fórmula ja utilitzada en l’anterior mandat.

President per dos anys

Pel que fa al primer bienni, el Consell Comarcal estarà presidit per Magí Trullols, regidor de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC) i exalcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt; mentre que la vicepresidenta serà per Carme Pallàs, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc. Els càrrecs corresponents al segon bienni del mandat del Consell Comarcal es decidiran i es comunicaran més endavant.
L’exalcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols (FIC), agafa el relleu a Francesc Benet (ERC) -qui va liderar el Consell Comarcal de la Conca de Barberà en els últims dos anys-. Benet és tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Montblanc.

Un dels temes que des del Consell Comarcal hauran de seguir treballant és el despoblament de la comarca. De fet, fa uns mesos l’ens van donar llum verda al pla estratègic de la comarca 2018-2025. En aquest full de ruta es fixen els objectius pels quals s’ha de regir la comarca de la Conca de Barberà pels pròxims set anys.  

El Ple de constitució tindrà lloc el proper dilluns, dia 15 de juliol, a les set de la tarda, a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Temas

Comentarios

Lea También