Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC renuncia entrar al govern al Consell Comarcal del Tarragonès

En desacord pel nomenament de l'exalcalde dels Pallaresos com a vicepresident

Redacció

Whatsapp
Façana de la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Foto: DT

Façana de la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Foto: DT

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Tarragonès ha renunciat a la vicepresidència de l'ens i a ocupar un lloc a la Junta de Govern, després que la setmana passada es fes pública la llista de noms que ocuparien les vicepresidències. Una possibilitat que es va produir després que els partits que van pactar el govern del Consell, CiU i PSC, oferissin als republicans unir-se a l'acord.

Els republicans manifesten el seu desacord amb què una de les vicepresidències fos atorgada a l'exalcalde socialista dels Pallaresos, qui es troba imputat per malversació de contractes menors de l'Ajuntament.

ERC va fer arribar la disconformitat al president del Consell Comarcal del Tarragonès i al portaveu del grup del PSC, abans de la celebració del Ple del cartipàs, tal com explica el portaveu republicà del grup comarcal Alexandre Boquet. "A ERC no ens havien avisat ni comentat res de res de les altres vicepresidències i ens vam assabentar dels noms proposats amb la informació que es lliura al grups abans del Ple", ha dit.

Els republicans, en un comunicat, expliquen que han deixat "prou dies de marge perquè el President del Consell Comarcal reconsiderés la seva posició i al veure que no es preveuen canvis, per la negativa del PSC, ERC ha decidit renunciar a l'acord que mantenia amb CiU". Aquest dilluns van comunicar tal decisió, de manera que el conseller Daniel Rodríguez deixa la cinquena vicepresidència de l'ens, i la consellera Núria Batet n'abandona la junta de govern en representació d'ERC.

"Ens acollim a la presumpció d'inocència i el PSC és lliure de nomenar a qui vulgui dins del seu acord amb CiU, però nosaltres no ens sentim còmodes amb la situació i, per això, renunciem a l'acord que ens va oferir CiU", ha manifestat el portaveu d'Esquerra, Alexandre Boquet.

A la roda de premsa celebrada a l'ens supramunicipal, han assistit quatre dels cinc consellers d'ERC: Boquet, Batet, Mònica Alabart i Albert Roig, i també el recentment elegit president de la Federació Comarcal d'ERC al Tarragonès, Jordi Gené. No ha pogut ser-hi Daniel Rodríguez.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También