ERC s'ofereix al PSC com a alternativa al pacte amb PP i Unió a l'Ajuntament de Tarragona

Les executives dels socialistes, els populars i els democristians es reuneixen aquesta tarda per avalar l'acord

19 mayo 2017 20:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tot apunta a que el pacte de govern entre PSC, PP i Unió a la plaça de la Font està gairebé tancat. De fet, aquest dilluns a la tarda es reuneixen les executives de les tres formacions per acabar de donar el vistiplau a l'acord, que es faria oficial aquesta mateixa setmana. Es tracta d'un pacte de governabilitat a l'Ajuntament de Tarragona, però, que no tothom veu amb bons ulls. De fet, des d'ERC s'han ofert a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com a alternativa per arribar "a un acord d'estabilitat amb les forces de progrés", a la vegada que han lamentat "el viratge cap a la dreta de l'equip de govern". Els republicans també han negat que els socialistes hagin trucat a la seva porta.

ERC ha negat rotundament que el PSC hagi fet cap intent de negociació amb el seu grup per buscar acords de governabilitat a l’Ajuntament de Tarragona. "L’opció de Ballesteros ha estat triar els socis més dòcils i més situats a la dreta per assegurar-se una majoria acrítica que li permeti un últim mandat plàcid al capdavant de l’Ajuntament", ha etzibat el portaveu del grup, Pau Ricomà.

Ricomà ha assegurat que "som perfectament conscients que un acord d’estabilitat amb forces de progrés hagués estat més difícil, però en això rau l’art de la política, en cercar complicitats i acords amb qui tens àmbits de coincidència perquè és l’única forma de poder fer plantejaments de futur". En aquest sentit, ha demanat al govern socialista "que sigui valent, teixint complicitats suficients amb les forces de progrés i pensant en el futur de la ciutat".

Els republicans fins i tot han presentat un decàleg amb propostes per impulsar la ciutat, com ara el desenvolupament d'un Pla Estratègic Cultural o la creació de la Taula contra la Pobresa i per la Inclusió Social. També han detallat tres aspectes que requeririen "un esforç de diàleg i aproximació", com són els Jocs Mediterranis, el cas Inipro i el procés nacional.

 

Cadires repartides

Segons ha pogut saber l'ACN, els tres futurs socis de govern ja s'haurien repartit les responsabilitats. Així, el PP agafaria un fort pes dins del consistori, amb regidories com la de turisme o esports –a les portes dels Jocs Mediterranis–, mentre que el regidor d'Unió s'encarregaria de l'àrea de cultura. Els populars també assumirien, a més, la presidència d'alguna de les empreses municipals.

 

C's i CUP, crítics amb el pacte

El portaveu del grup municipal de C's, Rubén Viñuales, ha alertat que el pacte és "un xec en blanc" i ha criticat que "en el nou cartipàs de Tarragona preval més el repartiment de càrrecs i cadires que el programa de govern". Així, ha recordat que "el mandat democràtic que va sortir de les urnes el passat mes de maig és que Ballesteros governi en minoria", i ha manifestat que "els pactes s'han de fer amb el programa electoral per davant i no solament amb la intenció de formar govern".

Des de la CUP, la seva portaveu, Laia Estrada, ha apuntat que es tracta "d’un pacte lògic que s’adapta a la perfecció a la línia política del PSC tarragoní". Els cupaires resumeixen en quatre punts la base de l’acord: "política de dretes, no aixecar catifes, continuisme amb el mandat anterior i no posar entrebancs, la qual cosa vol dir no qüestionar absolutament res".

Comentarios
Multimedia Diari