ERC vol potenciar els eixos comercials i l´oferta turística de Valls

Jordi Cartanyà i Gemma Montserrat han explicat les seves propostes per dinamitzar el comerç, aprofitar els visitants i atraure´n de nous

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de llista d’ERC per Valls, Jordi Cartanyà, i la número 11 de la llista, Gemma Montserrat, han defensat avui la seva aposta per definir les zones comercials estratègiques de Valls i posar en marxa pla per potenciar-les com a nodes de vida i interrelació social.

Amb aquest objectiu, el programa d’ERC inclou mesures com l’adequació de l’urbanisme per facilitar les compres (amb més espais familiars, seguretat, il·luminació i neteja) i també la creació de nous incentius fiscals en zones d’especial interès com el Pati o el Barri Antic per fer créixer l’oferta comercial.

Els republicans creuen que cal donar més suport al comerç. Per això incentivaran la renovació-manteniment total o parcial dels establiments comercials, oferiran wifi gratuït dins dels horaris comercials, crearan cursos subvencionats adaptats a les necessitats formatives i als horaris comercials, convocaran una línia d’ajudes econòmiques per aquells comerços que es vulguin implantar a la ciutat i promouran campanyes contínues per potenciar més el comerç de dilluns a dissabte.

A més proposen adequar els aparcaments i solars que estan abandonats, millorar les entrades viàries a la ciutat i habilitar l’espai i posar facilitats perquè les botigues i els bars surtin al carrer i donin vida. “L’Ajuntament ha de ser emprenedor, ha d’actuar, posar les eines perquè les coses passin”, ha afirmat Cartanyà.

Per portar a terme totes aquestes mesures de la manera més eficient, l’alcaldable s’ha compromès ha establir espais i canals de comunicació estables i fluids amb el teixit comercial de la ciutat. “La participació és fonamental en qualsevol política pública”, ha assegurat Cartanyà. En aquesta línia, ERC dotarà de contingut i poder de decisió al Consell de Comerç, potenciarà les associacions de comerciants com a interlocutors i millorarà la coordinació entre els diferents agents implicats per sumar esforços.

La dinamització comercial va molt lligada també a la potenciació de l’oferta turística, ja que calen polítiques que situïn la ciutat al capdavant i lliguin el producte amb la marca turística. En aquest àmbit, Cartanyà ha afirmat que és imprescindible planificació i estratègia per donar a conèixer la riquesa cultural de Valls, crear nous atractius i fer que els visitants gaudeixin de la seva estada.

“Cal elaborar un pla integral de turisme, crear el Patronat de Turisme i constituir una taula amb el sector de la restauració i el turisme per treballar conjuntament”, ha explicat el cap de llista. “Hem de fer una pinya per desenvolupar eixos turístics entre colles castelleres, IEV, Consell Comarcal, Cambra de comerç, parròquies, i altres agents implicats”, hi ha afegit.

 

“Els monuments i els museus han d’estar oberts el cap de setmana”

Gemma Montserrat pensa que a Valls tant els atractius turístics com els visitants estan desaprofitats. “Durant l’època de calçotades vénen un munt de gent a Valls però deambulen per la ciutat perquè els espais visitables estan tancats”, ha assegurat.

Per aquest motiu, ERC proposa ampliar els horaris de visita de la Capella del Roser, els Museus, la galeria de Vallencs il·lustres i l’esglèsia de Sant Joan i oferir als visitants altres circuïts turístics de la ciutat potenciant així l’activitat comercial.

En aquesta línia, el programa inclou accions com posar en marxa una bona campanya de divulgació de la ciutat per atraure més visitants, recuperar el convent de Sant Francesc com a espai multifuncional, donar contingut a la Biblioteca Popular, millorar la senyalització del Museu de la Ciutat i recuperar traçats d’espais verds i de patrimoni industrial per incentivar vies verdes i rutes turístiques.

 

Comentarios
Multimedia Diari