Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ecologistes denuncien la "contaminació" de dos rius d'Alcover

El riu Glorieta podria estar contaminat per aigües procedents de la depuradora del municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del Niu de l'Àliga, Alcover. foto: marina figueres

Imatge del Niu de l'Àliga, Alcover. foto: marina figueres

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya ha denunciat davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat la presumpta contaminació dels rius Glorieta i Barranc de la Font Major Aigües Avall d'Alcover (Tarragona).

La denúncia, consultada per Europa Press, demana a l'ACA una inspecció rigorosa en situacions hidrològiques que contradiuen les exigències europees plasmades en la Directiva marc de l'Aigua i en diversos projectes europeus com el Trivers, que posen el focus en la salut ambiental dels rius mediterranis.

Segons l'entitat, el riu Glorieta podria estar contaminat per aigües procedents de la depuradora del municipi o punts d'emissions incontrolades en les quals el riu passa a convertir-se en un "clavegueram a cel obert".

Al seu judici, "la matèria orgànica acumulada en el jaç i en els marges provoca pestes evidents i les aigües, més fecals que depurades, transiten per sobre d'un gual i posen en risc la salut de qualsevol vianant".

Sobre el barranc Font Major ha lamentat que presenta diversos punts amb efectes evidents d'escumes procedents d'una empresa química, i ha demanat a l'ACA emprendre accions i no descarta portar el cas als tribunals.

Temas

Comentarios

Lea También