Eduard Boada serà el pregoner de Santa Tecla

El popular ‘tascaman’ ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

11 enero 2019 11:48 | Actualizado a 12 enero 2019 19:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El restaurador Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla 2019. Aquest matí l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la consellera de Festes, Begoña Floria, li han traslladat l'oferiment, recollint la iniciativa popular sorgida aquests dies a les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #BoadaPregoner.

Boada, de 76 anys, ha estat dècades al capdavant de l'establiment familiar Casa Boada, obert l'any 1949, reconegut especialment pels seus entrepans i la seva experiència slow food. Ara fa uns mesos Boada ha haver de tancar el bar a causa de problemes de salut. Casa Boada va rebre l'any 2010 el Diploma al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Tarragona.

En la seva faceta de "tascaman", Boada també ha assolit prestigi com a creador de còctels per a diferents festes de la ciutat de Tarragona i municipis de l'entorn.

En l'àmbit festiu, Boada ha estat especialment vinculat amb la festa del Carnestoltes, sent un dels promotors de la recuperació d'aquesta festa amb l'arribada de la democràcia de la qual va ser rei Carnestoltes i boter d'Honor.

El Pregó de les festes és l'acte que dona el tret de sortida a la part més tradicional de Santa Tecla i tindrà lloc, com és habitual, el dia 21 de setembre a la tarda al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona.

 

Comentarios
Multimedia Diari