El 3de10fm i el 2de8sf, els grans protagonistes al Catllar i l’Arboç

L’elit dels castells arriba aquest cap de setmana amb les estrenes de la ‘bèstia indomable’ de la Vella i el tres emmanillat de la Jove mentre que els vilafranquins se’l reserven per l’endemà
 

23 agosto 2019 17:23 | Actualizado a 16 septiembre 2019 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El món casteller centra, una vegada més, la seva atenció en la Colla Vella Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Castellers de Vilafranca en el seu doblet d’aquest cap de setmana. Les tres colles actuen per partida doble, avui al Catllar i demà a l’Arboç. Diades que auguren castells de gran nivell on les formacions volen demostrar el seu bon estat de forma. 

La petita plaça del Catllar s’ha anat consolidant al llarg dels anys com una de les grans gestes castelleres del camp de Tarragona. El castell màxim vist en aquest municipi va ser el 4de9 sense folre descarregat per la Colla Vella l’any passat. Tot i això, el 3de10 amb folre i manilles i el 2de8 sense folre són estructures que encara no s’han intentat aquí i que enguany entren dins dels seus plans. 

El 2de8 sense folre rosat
La Colla Vella podrien superar el seu sostre atrevint-se amb el 2de8 sense folre després de l’intent desmuntat a Vilallonga. Enguany l’han descarregat 4 cops al seu local d’assaig. També, el pilar emmanillat rosat entra dins dels seus plans però, tot en funció de la diada. Els del Portal Nou voldran completar el cap de setmana revalidant el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i el pilar, castells que ja han descarregat enguany. Una gamma de castells a repartir entre els dos dies. 

El Catllar, plaça de deu
La Colla Jove Xiquets de Tarragona podrien atrevir-se amb el tres emmanillat avui. Després de conquerir la plaça de les Cols per Sant Magí amb el primer 5de9 amb folre de la temporada i sota els crits d’”un pis més” la formació té ganes de fer-lo. A més, tenen en cartera el 4de9 amb folre i el pilar i el pilar de vuit amb folre i manilles preparats i amb opcions a fer-los avui o demà. Els liles voldrien completar la diada revalidant el 9de8 i el 5de9 amb folre ambdós dies. Tot un programa molt ambiciós que s’anirà tancant en funció de les camises a plaça i de les sensacions de l’assaig anterior i de la diada . 

El retorn del tres emmanillat a l’Arboç
Els Castellers de Vilafranca volen treure’s l’espina del tres emmanillat després de què quedés en carregat per la diada de les Neus. Tret que, es reserven la carta del ‘colós’ per demà a la diada de l’Arboç. Els Verds podrien sorprendre el diumenge amb el 3de9 amb folre i el pilar, castell que l’estan acabant d’ultimar. Avui els penedesencs tenen l’objectiu de sumar un altre 2de9 amb folre i manilles acompanyat dels bàsics de nou per tal de tornar a agafar sensacions després de caure del 4de9 amb folre a Gràcia. Els Verds descarten el pilar de vuit amb folre i manilles per aquest cap de setmana. 
Els Minyons de l’Arboç buscara demà fer la millor diada de la temporada estrenant els bàsics de set. 

Pd8fm de la Joves a Igualada
Els d’en Gassó actuen demà a la diada de festa major d’Igualada on els agradaria estrenar el pilar de vuit amb folre i manilles, el primer d’aquesta temporada després de fer un intent desmuntat per Firagost completant amb un castell de nou i sumant dos de vuit. 

Albinyana, el preludi de Santa Rosalia 
Els del Vendrell portarien castells bàsics de set i algun castell ampli de sis com el cinc. Els torrencs podrien portar el 3de7 i l’acompanyarien del 3de6 per sota i castells amb el pilar, aamb la mirada posada en Santa Rosalia. 

Comentarios
Multimedia Diari