El 50% dels màsters de la URV seran virtuals el primer quadrimestre del curs vinent

La virtualització i la possibilitat de cursar els estudis a temps parcial faciliten l'especialització dels futurs professionals

13 mayo 2020 11:12 | Actualizado a 19 mayo 2020 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La URV aposta des de ja fa temps per introduir la virtualitat a les titulacions de màsters, fins al punt que, fins ara, 10 titulacions ja es podien cursar completament a distància i 17 més eren semipresencials.

Ara, però, es fa un pas més per respondre a la incertesa de com serà un inici de curs presencial i per dissipar els dubtes que els futurs estudiants poden tenir sobre quan, com i on cal continuar formant-se.

Així, a més dels 10 màsters virtuals, 14 màsters més estaran dissenyats per seguir a distància com a mínim durant el primer quadrimestre del curs 2020-21. Es tracta d’una oferta de gairebé la meitat dels 54 màsters que actualment ofereix la URV, a la qual cal sumar 8 altres ensenyaments que són semipresencials.

Mesures per facilitar l’especialització dels estudiants de grau i els professionals

L’adaptació a la virtualitat és una de les mesures de flexibilitat dels estudis per facilitar la formació dels estudiants de grau i els professionals que busquen una titulació oficial que els prepari per als reptes del mercat laboral o de la carrera acadèmica.

Però no és l’única: també és possible cursar un màster a temps parcial per conciliar els estudis amb la feina i la vida personal i familiar. Per fer-ho, cal matricular-se d’un mínim de 18 ECTS en els màsters presencials, i 12 ECTS en els virtuals.

A més a més, per facilitar l’accés a l’especialització en un moment complex, els futurs estudiants no hauran de pagar per la reserva de plaça quan facin la preinscripció per als màsters del curs 2020-21. Per tant, totes les persones que ja han finalitzat els estudis de grau ja poden preinscriure’s, com també poden fer-ho els estudiants de darrer curs de grau, que hauran d’haver obtingut el títol en el moment de la matrícula.

Màsters presencials amb el primer quadrimestre virtual

Els màsters presencials que impartiran el primer quadrimestre totalment virtual són els de Begudes Fermentades; Gestió d’Empreses Tecnològiques, i Nutrició i Metabolisme. Mentre que els estudiants podran escollir si volen seguir el primer quadrimestre a distància o de manera presencial en els màsters d’Ensenyament de Llengües: Espanyol com a Llengua Estrangera, i de Síntesi, Catàlisi i Disseny Molecular.

Màsters semipresencials amb el primer quadrimestre virtual

Dels 17 màsters semipresencials, 4 ja oferien cursar el primer quadrimestre virtualment (Comunicació Estratègica; Gestió de Destinacions Turístiques; Planificació, Governança i Lideratge Territorial, i Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia), i ara s’hi afegeixen el màster d’Antropologia Mèdica i Salut Global i el de Traducció Professional Anglès-Espanyol.

D’altra banda, 3 més permeten escollir si el primer quadrimestre es vol cursar de manera virtual o semipresencial: Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social; Ensenyament i adquisició de l’Anglès com a Llengua Estrangera / Segona Llengua (ALE/ASL), i Innovació en la Intervenció Social i Educativa.

10 màsters totalment virtuals

Els màsters que ja s’ofereixen totalment virtuals són: Dret Ambiental; Enginyeria Computacional i Matemàtica; Identitat Europea Medieval; Mecànica de Fluids Computacional, i Tecnologia Educativa: E-learning  i Gestió del Coneixement. 4 més donen l’opció als estudiants de cursar-los totalment a distància o bé de manera presencial: Dret de l’Empresa i de la Contractació; Enginyeria de la Seguretat Informàtica i Intel·ligència Artificial; Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, i Investigació en Ciències de la Infermeria, mentre que el de Dret de l’Administració Pública es pot cursar a distància o semipresencial.

Tota la informació relativa a l’oferta de màsters, la preinscripció, la matrícula, les beques i ajuts i les opcions de mobilitat internacional es pot trobar al web www.urv.cat/masters.

Comentarios
Multimedia Diari