El Baix Penedès s'incorpora al grup de comarques d'urgència laboral

La comarca supera les 12.000 persones sense feines. El Consorci Universitari també treballa per buscar i incentivar inversions

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Baix Penedès s’integrarà al programa Treball a les 7 comarques que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El programa promou projectes ocupacionals i de desenvolupament en les comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica i la generació d’ocupació.

A Treball a les 7 comarques ara hi són l’Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d’Ebre, el Ripollès i la Terra Alta. Ara s’afegirà el Baix Penedès, on hi ha més de 12.000 aturats amb un índex d’atur que s’acosta al 30% i que fa necessari un pla de xoc de manera urgent.

Consorci Universitari

A més d’estar dintre del programa, el Baix Penedès canviarà els objectius del Consorci Universitari (CUPB). Aquest organisme va ser constituït fa més d’una dècada entre el Consell Comarcal i iots els ajuntaments de la comarca per aconseguir estudis universitaris.

Una vegada aconseguits els estudis universitaris amb la diplomatura de Relacions Laborals en un primer moment i ara consolidats a través de la URV amb els estudis d’Infermeria, el CUPB passa a ser un organisme per cercar inversions que generin feina i per estudiar les accions per reactivar l’economia.

Potencialitats

L’objectiu és cercar les potencialitats i els sectors econòmics on el Baix Penedès podria generar llocs de treball. Una de les primeres accions és impulsar un estudi sobre la situació i quines haurien de ser les estratègies per reactivar una comarca que ha viscut bàsicament de la construcció i que ara es troba amb més a una gran quantitat de treballadors només amb aquesta formació. La Generalitat aportarà diners per fer l’estudi.

L’objectiu des del Consorci és també potenciar accions de formació i reciclatge laboral dels treballadors amb dificultat de tribar feina. En aquest sentit s’ha d’identificar les activitats econòmiques a desenvolupar per formar als treballadors.

Al debat s’haurà d’abordar el model econòmic d’una comarca que per la seva ubicació té en la logística un gran potencial, però també pot ser un referent turístic de tot l’any per la mateixa ubicació entre dues grans àrees com són les de Barcelona i Tarragona. També s’han de valorar les possibilitats de l’agricultura i de la pertinença a l’àrea de la Denominació d’Origen Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari