El Ball de Bastons de Montblanc rectifica i les dones també en podran formar part

Segons el comunicat del Ball de Bastons de Montblanc la decisió s'ha pres "de la millor manera: fent un debat profund amb tots els membres de l’entitat, sense pressa i amb molta serenor". Aquest procés, diuen, "ha servit per revisar l’entitat, millorar-la i adaptar-la al segle XXI"

Diari de Tarragona

Whatsapp
Desenes de veïns de la Conca de Barberà van concentrar-se al juny a Montblanc per demanar que les dones poguessin formar part del Ball de Bastons

Desenes de veïns de la Conca de Barberà van concentrar-se al juny a Montblanc per demanar que les dones poguessin formar part del Ball de Bastons

El Ball de Bastons de Montblanc ha  informat  mitjançant un comunicat públic que finalment passarà a ser una entitat mixta, on hi tindran cabuda tant homes com dones. La decisió s'ha donat conèixer mesos després dels conflictes que van enfrontar part de la colla amb veïns i veïnes feministes de Montblanc, que van protestar per aquest greuge en el marc de la campanya "És de mínims", del col·lectiu Endavant Montlbanc. 

Segons la colla bastonera, la decisió s'ha pres "després d’uns mesos de debat intern" i suposarà "una remodelació profunda que convertirà l’entitat en una colla bastonera mixta d’homes i dones".

Així, el Ball de Bastons de Montblanc esdevé una colla mixta: "L’entrada de nenes i nens a la colla infantil no tindrà límit, excepte l’edat", asseguren desde la colla. A més, diuen, "qualsevol altra persona interessada a formar part directament de la colla gran de l’entitat, sigui home o dona, podrà sol·licitar-ne la incorporació". 

Segons el comunicat del Ball de Bastons de Montblanc la decisió s'ha pres "de la millor manera: fent un debat profund amb tots els membres de l’entitat, sense pressa i amb molta serenor". Aquest procés, diuen, "ha servit per revisar l’entitat, millorar-la i adaptar-la al segle XXI". 

Temas

Comentarios

Lea También