El Ball de Bastons de la Riera, picant fort des de l’any 2002

Des de llavors el grup no ha faltat mai a la cita de la festa major del juliol; a la festa major de Sant Jordi, al nucli rierenc d’Ardenya, i a la festa votiva de Santa Creu a la Riera

17 julio 2020 07:40 | Actualizado a 17 julio 2020 08:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ball de Bastons de la Riera de Gaià va irrompre el 2002, per la festa major de Santa Margarida, de la localitat. Des de llavors el grup no ha faltat mai a la cita de la festa major del juliol; a la festa major de Sant Jordi, al nucli rierenc d’Ardenya, i a la festa votiva de Santa Creu a la Riera.

A més a més ha participat en diferents trobades bastoneres arreu del territori, amb intercanvi amb altres colles, i també van a la festa major del barri tarragoní de Ferran.

Actualment, el ball de bastons consta de dos grups: el dels petits (de 5 a 8 anys) i el grup de mitjans (de 9 a 12 anys).

Tot i la parada que hi ha hagut a causa de la Covid-19, el grup ha tornat als assajos, que es fan a les escoles velles dos cops per setmana, amb totes les mesures de seguretat: rentant de mans amb gel i ús de la mascareta. Han tornat amb enormes ganes de continuar ballant i picant fort per poder actuar a aquesta festa major.

Com cada any, el Ball de Bastons sortirà amb la resta del seguici, junt amb els Manotes, el Ball de Diables, el Drac i els grallers. I el dilluns dia 20, festa de Santa Margarida, actuaran a la sortida d’ofici, juntament amb el Drac.

Comentarios
Multimedia Diari