El Ball de Dames i Vells actuarà deu vegades, quatre d’elles el dia 23

La plaça de la Pagesia acollirà els Balls Parlats, amb el públic a la graderia

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un altre ingredient clau de les festes de Santa Tecla són els balls parlats. En circumstàncies normals, abans de la Covid, les actuacions eren itinerants i es movien per diferents places. Enguany, es concentraran a la plaça de la Pagesia i les escales del pàrquing Jaume I serviran com a grades naturals.

El Ball de Diables, el d’en Serrallonga, de Pastorets, Gitanes i Dames i Vells, actuaran dalt d’un escenari especialment habilitat per les exigències sanitàries del moment. De la mateixa manera, ho faran la Moixiganga i el Ball de Sebastiana del Castillo.

El dia 19, serà el torn de les actuacions dels Balls Parlats Petits, i el 20 i 21, la resta de balls. Per altra banda, el dia 22, al mateix escenari de la plaça de la Pagesia, tindrà lloc la representació completa de la Moixiganga, amb la companyia dels grallers So Nat. Com a novetat, el Ball de Dames i Vells va demanar a l’Ajuntament poder actuar el dia 23 amb quatre passes, amb motiu del 40 aniversari del grup satíric.

Enguany, personatges virtuals

Oriol Grau, membre del Ball de Dames i Vells, un dels més emblemàtics del Seguici, explica que enguany es farà servir la tecnologia i s’apostarà per pantalles i projeccions durant l‘actuació que tenen preparada. «Alguns dels personatges seran virtuals», avança Grau, qui assegura que aquest nou format adaptat per la Covid no és el que més els agrada. «Preferim una cosa més itinerant, de plaça en plaça, però entenem que no s’hi pot fer més. Ens hem adaptat amb l’esperança que l’any vinent tot torni a la normalitat i sigui una Santa Tecla com les de sempre», diu Grau.

Per l’actor tarragoní, la tornada a l’escena és «il·lusionant». Cal recordar que l’any passat, Dames i Vells va actuar només amb 50 persones de públic. «Va ser frustrant i fred», recorda Grau, qui assegura que «això cada vegada s’apropa més a la normalitat i a la nostra salsa».

Comentarios
Multimedia Diari