Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

El Brickània de Montblanc acollirà quinze dioramistes d’arreu del país

La quarta edició del Festival de Lego a la capital de la Conca de Barberà se celebrarà els dies 16 i 17 de juny 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de l’edició passada de Brickània a l’església de Sant Francesc. FOTO:joan boronat

Imatge de l’edició passada de Brickània a l’església de Sant Francesc. FOTO:joan boronat


L’Oficina de Turisme de Montblanc ha finalitzat el procés de tria dels dioramistes que prendran part en la quarta edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, els dies 16 i 17 de juny. Els dioramistes van haver de fer una sol·licitud telemàtica on calia justificar experiència en aquest tipus de muntatges i proposar nous temes.

Un cop feta la valoració i la tria, el resultat ja s’ha comunicat als interessats. D’entre les propostes, s’han escollit quinze dioramistes de Barcelona, Castell d’Aro, Granollers, Igualada, les Borges Blanques, lHospitalet de Llobregat, Manresa, Pallejà, Reus, Sant Martí Sarroca i Santa Perpètua de Mogoda.


El festival conservarà un tema que des de la primera edició del festival ha atret molts visitants: Star Wars. Se seguirà dedicant un espai a Star Wars que es realitza amb els col·leccionistes de Lego de Montblanc que aporten les seves peces. 


De l’exitosa nissaga hi haurà tres diorames dedicats a escenes de les pel·lícules. Es podrà veure la batalla d’Endor, el planeta Tatooine i un zoo de Star Wars. La resta de propostes presentades pels dioramistes porten per títol: Vila-Brick Marina, Ciutat del mar, Bases espacials llunyanes, Barri marítim de Heartlake, Masies catalanes, Mar i muntanya, Vida al castell de les Quatre Torres, i un diorama dedicat a la vila, Montblanc per Sant Jordi.


L’organització està acabant de tancar les activitats que configuraran el programa del festival i que es presentaran al mes de maig.


Aquest esdeveniment va néixer l’any 2015 amb la voluntat de ser un element d’atractiu turístic de Montblanc just a les portes de l’estiu. S’integra en el calendari d’activitats que continuarà amb Terrània els dies 28, 29 i 30 de setembre i Clickània els dies 12, 13, 14, 20 i 21 d’octubre.

L’aposta pel món de Lego es deu al fet que en els darrers anys ha augmentat molt el nombre d’aficionats a aquesta joguina (grans i petits). Que sigui al juny té sentit pel fet que acostuma a ser un dels moments de l’any amb menor activitat turística al municipi.


Brickània està adreçat als aficionats i col·leccionistes de bricks de Lego, tanmateix, el públic menys especialitzat però curiós tindrà l’oportunitat de descobrir un món apassionant que va més enllà de la simple joguina. Es pot gaudir d’una exposició original, adquirir peces de Lego i deixar-se sorprendre per les exhibicions, tallers i xerrades sobre els robots de Lego.

Comentarios

Lea También