El CEN amplia el programa de custòdia a tot el riu Siurana

L'any passat, l'associació ja va posar en marxa el projecte 'Voluntariat i custòdia fluvial a la Serra de Montsant'

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) amplia enguany el programa de voluntariat i custòdia iniciat l’any passat al riu Montsant.

D’aquesta manera, la zona d’actuació s’estén per tota la conca del Siurana, riu que neix a les muntanyes de Prades, alimenta el pantà de Siurana, travessa el Priorat històric i desemboca a l’Ebre a Garcia (Ribera d’Ebre).

Amb l’objectiu de millorar l’estat de conservació dels rius d’aquesta conca hidrogràfica, l’Associació CEN ha programat diverses activitats que busquen la implicació de la ciutadania per fer front a problemàtiques que afecten aquests rius com l’incivisme o les espècies exòtiques invasores.

Alguns dels tallers que s’estan programant són controls d’arbres exòtics invasors, els dies 24, 25 i 26 de setembre i el 20, 21 i 22 d’octubre; la determinació de l’estat ecològic del riu, el 10 i 11 d’octubre; o un taller sobre libèl·lules que encara s’ha de concretar la data.

Va ser l’any passat que l’Associació CEN va iniciar una sèrie d’actuacions sobre el riu Montsant. El projecte es va anomenar ‘Voluntariat i custòdia fluvial a la Serra de Montsant’ i compta amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra de Montsant i el suport de Fundación Biodiversidad.

Les actuacions es van iniciar el mes d’abril del 2014 amb un taller sobre macroinvertebrats aquàtics. El projecte va continuar a principis de juny amb una excursió-neteja del riu des del municipi del Margalef, al Priorat, i el juliol amb una captura del cranc vermell americà a través de pesca elèctrica a l’alçada de la Vilella Baixa, també a la comarca del Priorat.

D’altra banda, l’Associació CEN té en marxa el programa de custòdia fluvial a les Muntanyes de Prades, a través del qual també es treballa per la conservació dels ecosistemes fluvials (rius, rieres, torrents i barrancs) a través de diferents activitats.

De fet, recentment l’Associació, amb el suport de l’Ajuntament e Mont-ral, va realitzar una excursió al riu Brugent des de Farena al Toll de l’Olla amb l’objectiu de netejar el seu entorn. Una quarantena de persones van participar-hi tot emplenant 38 bosses de deixalla, el que representen més de 60 quilos.

Comentarios
Multimedia Diari