El CaixaForum Tarragona tanca l’any amb quasi 100.000 visitants

L’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides per les activitats educatives i els concerts

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

CaixaForum Tarragona, el centre cultural de l’Obra Social la Caixa a la ciutat, va arribar a la xifra de 95.351 visitants l’any passat. Entre les diferents activitats que van tenir lloc, l’afluència més gran de públic la van registrar les exposicions, seguides de les activitats educatives, els concerts, les activitats familiars, els cicles de conferències i els projectes socials.

Les propostes culturals, científiques i educatives de l’Obra Social la Caixa a Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants) van rebre durant el 2016 la visita de 2.090.528 persones, augmentant en un 15,5% respecte a l’any anterior.

L’oferta cultural, científica i educativa de l’Obra Social la Caixa a tot l’Estat va rebre durant l’any 2016 la xifra de 5.194.881 milions de visitants, incrementant en un 3,6% respecte al 2015.

L’exposició ‘Sorolla. Apunts a la sorra’ va ser la més visitada de l’any al CaixaForum Tarragona. Una mostra que descobria al públic una faceta poc coneguda d’un dels pintors més universals: Joaquín Sorolla i la seva producció com a dibuixant.

La mostra contraposava dibuixos i notes de color amb alguns dels olis més coneguts del pintor valencià, i d’aquesta manera permetia una aproximació diferent de la seva pintura. Constituïda per 123 obres, entre dibuixos, quadres a l’oli i notes de color de totes les èpoques de la seva producció, la mostra donava a conèixer als visitants la llibertat que va trobar l’artista en el dibuix a l’aire lliure i els paral·lelismes amb la seva pintura. Ha estat l’exposició més completa que s’ha dedicat mai a aquest aspecte de l’obra de l’artista, gràcies a la selecció feta a partir de la col·lecció de més de 5.000 dibuixos que conserva el Museu Sorolla.


Sobre l’antic Perú
Una altra de les mostres més concorregudes durant l’any 2016 va ser l’exposició ‘Art mochica de l’antic Perú’. La mostra aplegava cent obres mestres de l’art precolombí peruà de la col·lecció del Museu Larco de Lima. Fins a atuells de ceràmica, joies i objectes cerimonials de metalls preciosos, delicats tèxtils i altres objectes van mostrar la destresa dels artistes de l’antic Perú, permetent acostar el públic a la manera d’entendre el món dels habitants originaris d’aquesta part del planeta.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari