Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Carnaval de La Pobla reuneix 650 participants

Els actes populars de dissabte van tenir un preludi en les tradicionals rues infantils dels centres educatius, que van recórrer el poble divendres

Diari de Tarragona

Whatsapp
El matrimoni format per José Moya (91 anys) i Maria Josefa Sánchez (84 anys) sempre són fidels a la tradició del Carnestoltes de La Pobla.

El matrimoni format per José Moya (91 anys) i Maria Josefa Sánchez (84 anys) sempre són fidels a la tradició del Carnestoltes de La Pobla.

Els carrers de La Pobla van servir, la tarda de dissabte passat, de passarel·la per a la gran rua de Carnaval que un any més va organitzar l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

Amb una gran acumulació de públic a banda i banda del carrer, perfectament integrada en la celebració amb disfresses d’allò més variades i originals, la rua carnavalesca va arrencar a l’avinguda Tarragona i va desfilar també pel carrer Mina de Madró, carrer Bassal, avinguda Pintor Marià Fortuny, avinguda de la Generalitat, rambla Jaume I i carrer Bassal fins arribar al final del recorregut, fixat al davant del Pavelló Esportiu Municipal.

Un cop allí, les 20 comparses participants (12 de les quals acompanyades per la seva pròpia carrossa) i els seus més de 650 membres van donar per finalitzada la rua, si bé la festa encara es va allargar fins ben entrada la matinada, gràcies al Ball de Carnestoltes.

Grans i petits van divertir-se de valent, en una celebració molt esperada i participada al poble, que any rere any reuneix famílies senceres amb la voluntat de gaudir d’una celebració única i molt divertida.

En aquest sentit, la cita va comptar un any més amb la presència del matrimoni format per José Moya (91 anys) i Maria Josefa Sánchez (84 anys) que, fidels a la tradició, van participar un cop més del Carnestoltes.

Ho van fer, com sempre, amb la comparsa familiar que, en aquesta ocasió, van escollir com a temàtica les tribus africanes. Aquest matrimoni constitueix tot un exemple al municipi, atès que ni la seva edat ni el fred els allunyen de compartir aquesta festivitat amb l’esperit alegre i participatiu que sempre han exhibit.

Els infants també celebren el Carnestoltes

D’altra banda i com és costum a La Pobla, els alumnes de les llars d’infants l’Esquirol i de l’Escola Mare de Déu del Lledó van acomiadar la setmana escolar amb una rua pels carrers del poble, durant la qual van poder lluir les disfresses que amb tanta dedicació havien preparat als seus respectius centres educatius.

Com és costum, la jornada va acabar al Pavelló, amb una festa infantil molt animada i oberta a la presència d’alumnes, educadors i familiars dels estudiants.

Pel que fa als alumnes i educadores de la llar d’infants, van exhibir unes originals disfresses de cactus, mentre que a l’escola municipal, la temàtica escollida va ser la dels Jocs Mediterranis, per la qual cosa els estudiants van representar les diferents modalitats esportives que es donaran cita en aquesta competició que el territori acollirà el proper mes de juny, i de la qual La Pobla de Mafumet en serà seu en la modalitat de futbol.

Temas

Comentarios

Lea También