Más de Tarragona

El Catllar, Valls i la Riera centren l’atenció al Camp de Tarragona

El Catllar pot veure l’estrena del 5de8 dels Xiquets de Reus. A Valls i a la Riera, les colles rodaran els castells destinats a pujar un pis més

Martí Castillejo

Whatsapp
2de8 amb folre dels reusencs l’any passat a la primera cita castellera del Catllar. FOTO: Joel Reche

2de8 amb folre dels reusencs l’any passat a la primera cita castellera del Catllar. FOTO: Joel Reche

Cap de setmana en què les mirades del món casteller se centraran a les Santes de Mataró, on es preveu veure-hi els primers castells de nou dels Capgrossos de Mataró, l’estrena de la gamma extra per part dels Castellers de Vilafranca i uns Minyons de Terrassa que volen anotar-se, mínim, dos gammes extra més. 

Amb les Santes finalitzades, moltes colles de fora de la zona tradicional dels castells donaran per acabat el primer tram de la temporada i marxaran de vacances. En canvi a casa nostra, en un cap de setmana que moltes colles aprofitaran per donar rodatge als castells, servirà precisament per això, per començar a preparar-se per un mes d’agost que es presenta frenètic amb diades d’alt nivell com la Bisbal del Penedès, Firagost a Valls o Sant Magí a Tarragona. 

Avui a les 19 hores, la vila del Catllar viurà la primera cita castellera de l’any amb motiu de la Fira de Sant Jaume. Aquesta diada de recent creació ha vist les millors versions de dues colles que hi són presents des de la primera edició. Els Xiquets de Reus, que antigament actuaven a la diada gran que veu la plaça de la vila, van tornar-hi fent un gran paper amb el 2de8 amb folre, castell que havien fet l’any 1998 en l’última edició que van participar-hi. A més, van ficar-hi la cirereta amb el seu primer pilar de sis descarregat.

Reptes d’avui
Avui tenen un altre repte i és tornar a dur el 2de8 amb folre, però a més a més tenen ganes de dur-hi el primer 5de8 de la temporada, castell que fa mesos que assagen al pati però que encara no ha vist la llum. El motiu ha sigut acabar de trobar les peces als poms de dalt del castell compost i, si l’assaig d’ahir al vespre ho confirmés, avui podria ser el dia d’estrenar-lo. 

Al seu costat hi actuaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que també hi són presents des de la primera edició i sempre hi han anat a fer un bon paper. Precisament l’any passat, els de la camisa verda van fer-hi la Clàssica de vuit i el primer pilar de set amb folre de la temporada. 

Avui sembla que les intencions de la colla liderada per David Lobo passen per una òptica semblant i volen anar-hi amb tot de cara. 

Ja per Sant Joan van completar la primera Clàssica de vuit a la plaça de la Font juntament amb el pilar de sis. Aquesta, d’entrada, seria l’actuació que voldrien fer-hi però a falta de l’últim assaig d’ahir al vespre, els de la camisa verda no descartarien el pilar de set folrat. 

La tercera colla convidada serà els Xiquets del Serrallo, que arriben a a la cita amb algunes baixes. Hi participen des de l’any passat i van fer-hi un bon paper amb tres castells de set. Avui, però, la intenció dels serrallencs seria la de dur mínim dos castells de set i caldria veure el gruix de gent per encarar el tercer castell. 

9de8 rosat a les vivendes de la Colla Vella, el primer que s’hi veia en aquella plaça. FOTO: Colla Vella

A la mateixa hora, la Colla Vella actuarà en solitari al barri vallenc que porta el seu nom. La intenció dels rosats seria la de rodar la gamma alta de vuit i no descarten provar amb el 3de9 amb folre, a vistes de seguir rodant el folre. 

La Riera de Gaià també veurà castells a les set de la tarda amb la Colla Joves, els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Tarragona. 

Els de la Joves tenen intenció de seguir rodant l’àmplia gamma que tenen amb els castells de vuit i, per tant, tenen un gran ventall de cartes a jugar. A més, tampoc descarten fer-hi el 3de9 amb folre, com van fer l’any passat en aquesta plaça i en solitari. 

Al seu costat, els Xiquets de Tarragona volen tenir una diada plàcida i segurament rodaran els castells bàsics de vuit per tal de, a poc a poc, recuperar la confiança després dels dos intents desmuntats del 5de8 el passat dissabte a Altafulla. Per últim, els Castellers d’Altafulla volen repetir la Clàssica de set que van estrenar just fa una setmana. 

Diumenge a Bonastre hi actuaran en solitari els Nens del Vendrell pocs dies abans de la seva Festa Major, on voldrien atacar el 4de8 i fer-hi la primera Clàssica de vuit de la temporada. Diumenge a Bonastre hi farien castells de set i set i mig.

Temas

Comentarios

Lea También