El Cau de Valls no realitzarà enguany la tradicional recollida d’ampolles

L’activitat ajudava nens i nenes a ser conscients de la cura del medi ambient i el reciclatge

10 enero 2018 14:11 | Actualizado a 10 enero 2018 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela o més conegut com el ‘Cau de Valls’ no realitzarà la recollida d’ampolles, ja que enguany no han trobat compradors, i la llei de prevenció dels residus no ha facilitat la iniciativa. Els últims anys la tasca de trobar compradors era costosa.


Aquesta tradició ja feia dècades que es realitzava a la capital de l’Alt Camp, el primer cap de setmana després de Reis.
L’entitat es dividia en petits grups de diferents edats i trucaven a les cases de tots els barris dient: «Hola, som el Cau de Valls, teniu ampolles de cava buides?». Així doncs, treballaven la protecció del medi ambient i la reutilització de les ampolles.


 Famílies i empreses recollien i guardaven les ampolles durant un any i col·laboraven amb aquesta iniciativa. La ciutat de Valls participa amb èxit cada any amb aquesta proposta, ja que després de festes hi havia moltes ampolles buides a les llars dels vallencs. 


El Cau de Valls també ha agraït als veïns de Valls la participació i col·laboració al llarg d’aquestes dècades en aquesta activitat. A més recorden que si s’han guardat ampolles, cal reciclar-les al contenidor verd. «El reciclatge és una tasca importantíssima per deixar el món millor de com l’hem trobat, per defensar la natura i protegir la vida», ha afegit l’entitat a través de les xarxes socials.


 «És una activitat que no volem perdre ja que ens agrada molt», asseguren els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, els quals «de cara l’any vinent ens replantejarem l’activitat». Una iniciativa i un dia en què pares i nens estaven involucrats en l’activitat i aprenien a tenir cura del medi ambient. 
Aquest any no s’ha pogut realitzar per logística, però esperen que en els pròxims anys segueixin la tradició el primer cap de setmana després de Reis.


Història
L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que va néixer a Valls el 1958. Ofereixen l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta als infants i joves de Valls i l’Alt Camp. A més és un dels 150 agrupaments que pertanyen a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.


El cau està format per 90 infants i joves d’entre 6 i 19 anys, 71 famílies i 28 caps. Fa poc l’agrupament va recuperar una nova branca de Castors i Llúdrigues, i tenen totes les branques obertes i plenes. Aquest any 2018, a més, el Cau de Valls celebra 60 anys de la fundació de l’agrupament i s’està preparant diferents actes per commemorar-ho.

Comentarios
Multimedia Diari